Neveiksmju joslā iestrēgusī "Flyers" atlaiž galveno treneri Viņo

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Filadelfijas "Flyers" pirmdien no amata atbrīvoja komandas galveno treneri Alēnu Viņo.

Par "Flayers" pagaidu galveno treneri iecelts Viņo līdzšinējais asistents Maiks Jio, bet otrs viņa palīgs Mišels Terjēns arī zaudējis darbu.

"Flyers" pirmdien ar 5:7 (3:4, 0:1, 2:2) jau Jio vadībā savā laukumā atzina Kolorādo "Avalanche" pārākumu, piedzīvojot jau devīto zaudējumu pēc kārtas un Austrumu konferencē noslīdot līdz 12. vietai 16 komandu konkurencē.

Ar "Flyers" komandu 60 gadus vecais Viņo strādāja trešo sezonu, kopumā 147 spēlēs tiekot pie 74 uzvarām. Viņa vadībā vienībai tikai pirmajā gadā izdevās iekļūt Stenlija kausa izcīņā, kur otrajā kārtā ar 2-4 tikai zaudēts Ņujorkas "Islanders".

Savas trenera karjeras laikā bijušais aizsargs Viņo vadījis arī Monreālas "Canadiens", Vankūveras "Canucks" un Ņujorkas "Rangers", kopumā 12 reizes iekļūstot Stenlija kausa izcīņā. NHL klubu galvenā trenera amatā viņam 1363 mačos izdevās izcīnīt 722 uzvaras.

Viņo 2007. gadā tika pie Džeka Adamsa balvas, ko pasniedz NHL labākajam trenerim. 2011. gadā ar "Canadiens" un 2014. gadā ar "Rangers" viņš aizkļuva līdz Stenlija kausa izcīņas finālam, abās reizēs piedzīvojot zaudējumus.

48 gadus vecais Jio no 2011. līdz 2016. gadam bija Minesotas "Wild" galvenais treneris, pēc tam divas ar pusi sezonas strādājot ar Sentluisas "Blues", kas viņu no amata atbrīvoja 2018./2019. gada sezonas sākumā, vēlāk pirmo reizi vēsturē kļūstot par Stenlija kausa ieguvējiem.

Nākamo maču "Flyers" aizvadīs 9. decembrī, kad viesos tiksies ar Ņūdžersijas "Devils".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu