Kariņš skolu iepirkumos aicina apsvērt ķirurģisko masku vai FFP2 respiratoru iegādi (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Būtu jāvirzās uz ne-auduma - ķirurģisko vai FFP2 respiratoru - sejas masku iegādi arī skolu veiktajos iepirkumos, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā žurnālistiem pēc otrdien notikušās valdības sēdes.

Premjers pauda, ka pašlaik lēmumi, kas to noteiktu, vēl nav pieņemti, un tādas diskusijas vēl ir priekšā, bet skaidrs, ka vislabākā aizsardzība ir tieši no FFP2 respiratora, jo tas ir cieši piegulošs sejai.

"Līdzīga aizsardzība ir no ķirurģiskajām sejas maskām, kurām vienīgais trūkums ir tas, ka bieži ir paliela sprauga kaut kur pie vaigiem, kas palielina iespēju, ka varētu iekļūt šī infekcija," teica premjers.

Tāpat Ministru prezidents uzsvēra arī citu valstu virzību uz FFP2 respiratoru un medicīnisko sejas masku izmantošanu, kā arī faktu, ka jau tagad visi Ministru kabineta locekļi izmanto tieši FFP2 respiratorus.

Kā ziņots, pirmdien, 6. decembrī, pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes Kariņš izteica aicinājumu sabiedrībai atteikties no auduma masku izmantošanas ikdienā, pārejot uz medicīniskajiem sejas aizsegiem un FFP2 respiratoriem, kas nodrošinot labāku aizsardzību pret Covid-19 izplatīšanu.

Viņš atzīmēja, ka, valkājot uzticamākus sejas aizsegus, katrs indivīds sniedz ieguldījumu arī visu pārējo aizsargāšanā.

"Mēs nevaram visu laiku valstī gaidīt tikai, kad ir kādi obligāti noteikumi - ir pašam jāseko līdzi pasaules notikumiem un atzinumiem. Ir pilnīgi skaidrs, ka drēbju maskām nav tā pati efektivitāte, kas ir ķirurģiskajām maskām, tām, savukārt, nav tik laba efektivitāte kā FFP2 maskām. Mans ieteikums un lūgums būtu virzīties prom no drēbju maskām, sevi labāk pasargājot," pēc pirmdien notikušās valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja premjers.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu