"Latvian Voices" sniedz Ziemassvētku koncertu Latvijas mediķiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Latvian Voices"
"Latvian Voices" Foto: publicitātes

Sniegotā mierā, gluži kā no ziemas pasakas, sestdien 4. decembra vakarā klausītājus uz "Latvian Voices" koncertiem uzņēma Baltezera baznīca. Viens no koncertiem ļoti īpašs – Latvijas mediķiem, aizvadīts sirsnīgā, gaišā svētku noskaņā.

"Latvian Voices" priecēja ar programmu "Totari", kurā skanēja dažādu laiku un stilu Ziemassvētku dziesmas no baznīcas korāļiem līdz džeza skaņām. Tā kā Ziemassvētki ir dāvanu un pateicības laiks, mediķi, kas pēdējos gadus ir strādājuši īpaši saspringtā režīmā, tika aicināti uz atsevišķu koncertu bez maksas.

"Nenoliedzami ir bijuši brīži, kad mums kā māksliniekiem ir šķitis, ka mūzika ir tik maznozīmīga šajā grūtajā laikā. Piedzīvojot šos koncertus klātienē pilnās zālēs ar mūsu uzticīgākajiem klausītājiem un mediķiem, kuriem jo īpaši liels smagums tagad uz pleciem, mūsu instruments - balss ļāvās sen nepieredzētam priekam. Muzikāli intīms, bez apskaņošanas a cappella satikšanās prieks, kurš vajadzīgs ne tikai klausītājiem, bet arī māksliniekiem," grupas līdere Laura Jēkabsone atceras emocijas koncertā.

Šī koncertprogramma ir atgriešanās pie grupas pirmsākumiem. "Latvian Voices" septiņu meiteņu sastāvā pirmo reizi uzstājās Vācijā, lai Hamburgas lielākajā baznīcā sniegtu koncertu kā gaismas nesējas Lūcijas. Šīs sajūtas šogad tika veidota arī Baltezera baznīcā, tādējādi koncertu sniedzot bez skaņu pastiprinošām iekārtām.

"Latvian Voices" sniedz Ziemassvētku koncertu Latvijas mediķiem
"Latvian Voices" sniedz Ziemassvētku koncertu Latvijas mediķiem Foto: publicitātes

"Koncertā, pavisam nemanot, garīgais savijās ar laicīgo un jau sen zināmi vārdi pēkšņi ieguva citu, daudz dziļāku nozīmi. Mūsu mērķis bija ar balsīm nosūtīt savu visgaišāko domu, kas Baltezera baznīcā varēja izskanēt pāri darbiem, steigai un nogurumam. Šķiet, šajā vienkāršībā izdevās uz mirkli apstādināt laiku un patiesi uzrunāt, lai koncerta pēcgarša ir tikpat balta kā sniegotais mājupceļš no tā," stāsta grupas soprāns Beāte Krūmiņa.

"Latvian Voices" tuvākie koncerti gaidāmi Vācijā, 11. decembrī 2 koncerti Hamburgas Sv. Miķeļa baznīcā un 12. decembrī Oterbergā, taču klausītājus Latvijā mūziķi atkārtoti priecēs 18. decembrī, Baltezera baznīcā pl. 19.00 biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

"Latvian Voices" sastāvā: Laura Jēkabsone, Beāte Krūmiņa, Dita Belicka, Elīna Ose, Paula Pērkone, Una Stade un Jānis Strazdiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu