Uz asfaltētajiem ceļiem Latvijā izveidojušās ledus risas, brīdina LVC (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Uz daudziem valsts asfaltētajiem autoceļiem patlaban ir izveidojušās ledus risas, kuru rašanos ietekmējusi zemā gaisa temperatūra, TVNET informē VSIA  "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC atgādina, ka svētdien, 6. decembrī, gaisa temperatūra strauji pazeminājās, kā rezultātā sāls neiedarbojās, satiksmes rezultātā sniegs noblīvējās un pielipa pie brauktuves. Tā rezultātā izveidojās ledus risas. LVC uzsver, ka zemās temperatūrās ledus risas no autoceļa brauktuves nav iespējams ne notīrīt, ne nokausēt.

Kā skaidro LVC, sāls sniegu kausēs, kad gaisa temperatūra paaugstināsies vismaz līdz -5 grādiem, tad arī būs iespējams brauktuvi attīrīt no ledus.

Uzņēmums arī atgādina Ministru kabineta (MK) noteikumus Nr. 26 “Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli” , kuros teikts, ka, atkarībā no laika apstākļiem uz A klases autoceļu brauktuves var atrasties 1 līdz 2 centimetrus biezas ledus risas. 

Kā informē uzņēmums, patlaban LVC un uzturētāji VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) monitorē situāciju, kā arī posmus ar risām. 8. decembrī uzņēmums plāno nokaisīt ceļus ar smilts-sāls maisījumu, lai maisījumā esošais sāls sāktu iedarboties uz risu virsmu un slīdamība mazinātos. Nedēļas nogalē meteoroloģiskā prognoze paredz temperatūras paaugstināšanos, tad uzņēmums sola brauktuves attīrīt no ledus risām.

LVC aicina autobraucējus informēt par ceļu posmiem, kuros veidojas ledus risas, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu