Plāno pagarināt laiku veselības aprūpes saņemšanai neatkarīgi no iemaksām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Saeimas šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kas paredz, ka sociāli neapdrošinātiem iedzīvotājiem līdz 2022. gada beigām būs tiesības saņemt neprimāros veselības aprūpes pakalpojumus neatkarīgi no veiktajām veselības apdrošināšanas iemaksām.

Savukārt attiecībā uz minimālo medicīnas aprūpi likums jau sākotnēji noteica, ka tā pienākas neatkarīgi no veiktajām iemaksām.

Tāpat līdz 2022. gada 1. oktobrim plānots pagarināt Ministru kabinetam uzdevuma termiņu iesniegt Saeimā likumprojektu par vienota valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojuma apjoma un visaptverošas valsts obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu.

Iepriekšējais pagarinājums paredzēja tiesības saņemt veselības aprūpes pakalpojumus valsts obligātās veselības apdrošināšanā neatkarīgi no veiktajām veselības apdrošināšanas iemaksām līdz 2021. gada beigām.

Šie grozījumi tiks veikti, lai nepasliktinātos kopējais sabiedrības veselības, kad vairāk nekā pusmiljons jeb ap 548 000 cilvēki nav veikuši veselības apdrošināšanas iemaksas un nepieder no iemaksu veikšanas atbrīvotajām grupām.

Likumā noteiktā regulējuma spēkā stāšanās pēdējos gados atlikta vairākkārt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu