Kinoteātris, neizejot no mājām. Eksperti dalās ieteikumos, kā iekārtot mājas kinozāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Vēl nesen labākais veids, lai kopā ar draugiem noskatītos dažādas filmas, bija kopīga došanās uz kinoteātri. Laiki mainās kopā ar paradumiem, un vēlme pēc došanās uz publiskām vietām ir samazinājusies. Tā vietā priekšroka tiek dota kopīgiem filmu vakariem ģimenes lokā, kinozāli aizstājot ar dzīvojamo istabu. Eksperti dalās padomos, kam pievērst uzmanību, mājoklī radot pašiem savu kinoteātri.

Svarīgākais – ekrāna kvalitāte

Lai mājoklī nodrošinātu kinoteātra cienīgu filmu skatīšanās pieredzi, svarīgākais ir ekrāna kvalitāte. Iegādājoties jaunu televizoru, ieteicams pievērst uzmanību, vai televizorā ir iestrādāta šī laika revolucionārākā tehnoloģija – pašizgaismojošie pikseļi, kas nodrošina izcilu krāsu kontrastu un nevainojamu melno krāsu, kas mūsdienās tiek uzskatīts par labāko risinājumu mājas kinozāles izveidei. Televizori ar šādu ekrāna kvalitāti radīs absolūtu svaiguma un novitātes efektu, skatoties iecienītākās filmas un seriālus.

Skatīšanās leņķis un ekrāna izmērs

Mājas kinozālei svarīgs ir skatīšanās leņķis un ekrāna izmērs, lai pie televizora ekrāna varētu pulcēties liels draugu un tuvinieku loks. Ieteicams izvēlēties televizoru, kas nodrošinās izcilu un reālistisku filmu skatīšanās pieredzi, bet, ja vēlies iegūt patiesi iegrimstošu kino pieredzi, tad šādos televizoros iespējams pārslēgties uz režisora režīmu, kas deaktivizē izlīdzināšanas un asuma palielināšanas efektus, atgriežot filmas sākotnējās malu attiecības, krāsas un sākotnējos kadru nomaiņas ātrumus, kā to bija iecerējis režisors.

Skaņas kvalitāte

Patiesi kinematogrāfiskai televizora skatīšanai mājās, ieteicams izvēlēties arī piemērotu skaņas sistēmu, lai garantētu neaizmirstamu trīsdimensiju skaņu. Jaunākajiem televizora modeļiem pieejamas papildu skaņas sistēmas, kas ne tikai nodrošinās augstas kvalitātes skaņu, viedu funkcionalitāti un elegantu dizainu, bet arī ērtu savienojamību, kas būs lielisks papildinājums jebkuram televizoram.

Atrašanās vieta

Pastāv vairākas iespējas, kur novietot televizoru, taču parasti tas ir atkarīgs no katra gadījuma individuāli. Lai televizora skatīšanos pielīdzinātu kinoteātra apmeklējumam, televizora atrašanās vieta, iespējams, ir vienīgā, kurā nevēlēsieties saskarties ar tiešu saules gaismu, tāpēc to vēlams novietot pēc iespējas tālāk no logiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu