Igaunijā ar omikronu inficējušies jau 12 cilvēki (2)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Igaunijā 12 cilvēkiem ar Covid-19 pozitīvām analīzēm atklāts vīrusa omikrona paveids, un lielākā daļa šo gadījumu saistīti ar ieceļošanu no Dienvidāfrikas, trešdien žurnālistiem sacīja Igaunijas Veselības departamenta infekcijas slimību nodaļas vadītāja Hanna Sepa.

"Pa vienam gadījumam ir no Dubaijas un Tanzānijas un diviem gadījumiem nav noskaidrota inficēšanās vieta," viņa paskaidroja.

"Omikrona paveids spēj pārvarēt antigēnu aizsardzību, kas apliecina, cik svarīgi ir saglabāt antigēnu vai imunitātes līmeni," teica Sepa.

"Ja šis paveids patiešām izplatās straujāk nekā delta paveids, ir iespējams, ka tas Igaunijā kļūs par dominējošo," atzina speciāliste.

Igaunijas veselības un darba lietu ministrs Tanels Kīks norādīja, ka Igaunija pašlaik ir uzņēmusi pareizu kursu, jo jaunu inficēšanās gadījumu skaits ir samazinājies apmēram četras reizes.

Ministrs tomēr atzina, ka Eiropā un Igaunijā valda bažas par omikrona paveidu un inficēšanās viļņa palielinājumu Igaunijā.

Kīks sacīja, ka Igaunijā 60% iedzīvotāju ir pabeiguši vakcinācijas pret Covid-19 kursu un vairāk nekā 200 000 cilvēku saņēmuši balstvakcīnu.

"Saistībā ar delta un omikrona paveidiem balstvakcinācijai ir izšķiroša nozīme. Mēs zinām, ka jaunie paveidi ir agresīvāki nekā iepriekšējie. Es vēlos aicināt cilvēkus sākt primāro kursu un arī saņemt balstvakcīnu," mudināja ministrs.

Igaunijā kopš pandēmijas sākuma apstiprināti 226 304 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi. Ar Covid-19 pavisam Igaunijā miruši 1836 cilvēki.

Dienvidāfrikas Republikā 24.novembrī tika konstatēts jauns Covid-19 variants ar lielu skaitu mutāciju, kas vainojams straujā infekcijas gadījumu skaita pieaugumā šajā valstī. Jaunā vīrusa paveida apzīmēšanai piešķirts grieķu alfabēta 15.burts - omikrons.

Jaunais paveids jau konstatēts jau 57 valstīs, liecina ANO dati, un apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis tūkstoti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu