Rinkēvičs: ES ir jāturpina būt aktīvai iesāktajos darbības virzienos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības (ES) solidaritātei un politiskajai vienotībai ar Latviju, Lietuvu un Poliju ir svarīgs aspekts, lai mazinātu Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīma hibrīduzbrukuma efektivitāti, darba vizītes laikā Varšavā ar Polijas ārlietu ministru Zbigņevu Rau pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ārlietu ministrija informēja, ka šodien Rinkēvičs tikās ar Rau, lai pārrunātu reģionālās drošības jautājumus, tostarp drošības situāciju Ukrainā, aktuālo situāciju uz robežas starp ES un Baltkrieviju, kā arī sadarbību NATO formātā.

Rinkēvičs uzskata, ka ES ir jāturpina būt aktīvai iesāktajos darbības virzienos, proti, jāturpina preventīvs darbs tranzīta un izcelsmes valstīs.

"Ir jāturpina saskaņoti darboties starptautiskajos formātos, lai nostiprinātu starptautiskās sabiedrības izpratni par reālo situāciju un notiekošo uz robežas ar Baltkrieviju," atzina ministrs.

Ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka pašlaik Krievija rada lielākos politiskos un drošības izaicinājumus Eiropas kaimiņvalstu reģionā, un tagad ir svarīgi, lai Ukraina saņemtu stingru un solidāru starptautisko atbalstu. Krievijas izraisītos drošības izaicinājumus reģionā pastiprina Lukašenko režīma hibrīduzbrukums ES robežām un konfrontējošā retorika un draudi.

Abi ministri pārrunāja arī gaidāmo ES Austrumu partnerības samitu, kas notiks 15. decembrī Briselē. Rinkēvičs pateicās par Polijas aktīvo iesaisti Trīs jūru iniciatīvā un Investīciju fondā, kā arī informēja par septīto Trīs jūru iniciatīvas samitu un biznesa forumu, ko 2022. gada jūnijā plāno organizēt Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu