"Latvenergo" pērn bijis lielākais elektroenerģijas un gāzes nozares uzņēmums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lielākā elektroenerģijas un gāzes nozares uzņēmumu līdera pozīciju pērn pēc apgrozījuma saglabājis "Latvenergo", liecina "Latvijas biznesa gada pārskats 2021".

"Latvenergo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 385,612 miljoni eiro, kas ir par 11,9% mazāk nekā 2019.gadā.

Saraksta otrajā pozīcijā pēc apgrozījuma apmēra nemainīgi ierindojies "Sadales tīkls", kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 300,680 miljoni eiro. Elektroenerģijas pārvades sistēmas operators "Augstsprieguma tīkls" ar 147,348 miljonu eiro apgrozījumu no ceturtās vietas gadu iepriekš nokļuvis trešajā, apsteidzot "Latvijas gāzi", kas ar 142,708 miljonu eiro apgrozījumu no trešās vietas gadu iepriekš atvirzījusies uz ceturto.

Uz piekto vietu ar 57,664 miljonu eiro apgrozījumu pakāpies elektrouzņēmums "Enefit", kas gadu iepriekš ierindojās septītajā vietā. Sesto vietu tāpat kā iepriekšējā gadā ieņēmis vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators "Conexus Baltic Grid", kas strādā ar zīmolu "Conexus", kura apgrozījums pērn bija 53,867 miljoni eiro.

Uz septīto vietu pakāpies iepriekš devīto vietu ieņēmušais "Latvijas gāzes" meitasuzņēmums, dabasgāzes sistēmas operators "Gaso" ar 49,090 miljonu eiro apgrozījumu. Savukārt astotajā vietā tāpat kā gadu iepriekš ierindojies gāzes piegādātājs "Latvijas propāna gāze", kas strādāja ar 45,473 miljonu eiro apgrozījumu.

Uz devīto vietu no piektās nokritusies elektroenerģijas kompānija "AJ Power", kas strādāja ar 44,017 miljonu eiro apgrozījumu. Sarakstu desmitajā vietā tāpat kā iepriekšējā gadā noslēdz energoresursu uzņēmums "Ignitis Latvija" ar 39,977 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

Covid-19 dēļ šogad gada pārskatus ar 2020.gadu drīkstēja iesniegt ilgākā laika periodā nekā ierasts, tādēļ arī apkopojumu bija iespējams veikt vēlāk nekā iepriekšējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu