Foto un video ⟩ Piegādes robotiņu nedienas Igaunijas sniegotajā ziemā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Šoruden Tallinā sāka braukāt roboti iepirkumu groziņa lielumā, piegādājot maltītes un pirkumus. Biezā sniega sega "Starship Technologies" robotiem sagādā ne vienu vien pārbaudījumu, taču tiem palīdz garāmgājēji un pat policisti.

Pašbraucošos robotus radījis uzņēmums "Starship Technologies", kuru izveidoja "Skype" līdzdibinātāji Januss Frīss un Ahti Heinla. Roboti nesen kļuva par bieži vērojamu parādību Tallinā, taču tie izmēģināti un darbojas jau vairākās pasaules vietās, tai skaitā Anglijas pilsētā Miltonkīnzā un ASV universitāšu pilsētiņās.

Taču piegādes robotu "dzimtenes" laika apstākļi tiem ir izaicinājums. Šonedēļ sociālos tīklus pāršalca video ar pirmo robotu "sastrēgumu" - ritentiņi iestrēga sniegā un bija nepieciešama palīdzība.

Nofilmēts arī gadījums, kad policists steidzas palīgā nelaimē nonākušam piegādes robotam un palīdz tam šķērsot ielu.

"Tāpat kā cilvēkiem, arī robotiem pirmais sniegs atnāk nedaudz negaidīti. Pārvietošanās kļūst grūtāka, jo sniegs vēl nav notīrīts," laikrakstam "Postimees" skaidro "Starship Technologies" pārstāve Sandra Sūlate. "Par laimi, roboti ar katru dienu arvien labāk spēj manevrēt pa piesnigušajām Tallinas ielām. Patiesībā tie ir ļoti gudri - spēj ātri atrisināt sarežģītus uzdevumus un parasti jau pāris minūšu laikā atkal ir ierindā."

"Ja robots ir iestrēdzis, tad mēs, protams, atzinīgi vērtējam garāmgājēju palīdzību tiem atkal nostāties uz riteņiem. Gan mēs, gan roboti esam pateicīgi par labestību, ko cilvēki šajās dienās izrādījuši robotiem!" sacīja Sūlate.

Elektroniskie roboti pārvietojas ar ātrumu līdz sešiem kilometriem stundā - līdzīgā tempā kā gājēji. Tie sver 25 kilogramus un var pārvadāt deviņus kilogramus smagu kravu. Roboti aprīkoti ar sensoriem, GPS sistēmu un skaļruņiem.

GALERIJA: "Starship Technologies" roboti Lielbritānijā un ASV

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu