Pasaule kabatā ⟩ Rinkēvičs: Nepieciešamības gadījumā Latvijā būs papildu NATO spēki (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Ja pašlaik Austrumeiropā notiekošo saspīlējumu dēļ radīsies tāda nepieciešamība, Latvijai būs pieejams papildu NATO atbalsts, portāla TVNET raidījumā "Pasaule kabatā" paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs norādīja, ka nesen Rīgā notikušajā NATO ārlietu ministru sanāksmē tika apspriesti tādi temati kā pašreizējais saspīlējums pie Krievijas un Ukrainas robežas, kā arī Baltkrievijas īstenotais hibrīduzbrukums.

"NATO pozīcija ir ļoti stingra, skaidrs atbalsts, un nepieciešamības gadījumā tā saucamais austrumu flangs, tostarp Latvija, tiks stiprināts - šeit būs papildus spēki tajā brīdī, kad tas būs nepieciešams," uzsvēra Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs intervijā norādīja, ka vairākus gadus NATO formātā nenotika tiešas sarunas ar Ukrainu un Gruziju, kuras nav NATO dalībvalstis, taču izteikušas vēlēšanos par tādām kļūt. Tagad tas ir mainījies. "[NATO ārlietu ministru sanāksmē] bija tiešs dialogs ar kolēģiem no Ukrainas un Gruzijas par aktuālo situāciju," stāsta Rinkēvičs. "Mēs viņus varējām uzklausīt, un tas palīdzēja lēmumu pieņemšanā."

Pirms nedēļas Rīgā noslēdzās NATO ārlietu ministru sanāksme, kurā viens no aktuālākajiem tematiem bija iespējamas Krievijas agresijas novēršana pret Ukrainu. Sanāksmes laikā NATO un alianses dalībvalstu amatpersonas atkārtoja brīdinājumus, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai izraisīs atbildes reakciju - domājams, ekonomisko vai diplomātisko sankciju veidolā. 

Otrdien ASV prezidents Džo Baidens un Krievijas līderis Vladimirs Putins tikās videosamitā. Uzreiz pēc tam Baidens sazvanījās ar vairāku Rietumeiropas valstu galvām, bet ceturtdien paredzēts arī zvans NATO Austrumeiropas valstīm.

Pilnu raidījuma "Pasaule kabatā" ierakstu un galveno tematu atreferējumu piektdien meklē tiešsaistes žurnālā "Klik"!

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu