Dzintaru koncertzālē tradicionālais "Ziemassvētku festivāls"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Zemītis un Elza Rozentāle
Kaspars Zemītis un Elza Rozentāle Foto: publicitātes

Piedāvājot senās mūzikas, opermūzikas, teātra mūzikas, Vīnes valšu, mūziklu, krievu sakrālās kormūzikas un ģimeņu koncertus, gadu mijā Dzintaru koncertzālē norisināsies Ziemassvētku festivāls, informē koncertzāles komunikācijas vadītāja Indra Vilipsone.

Festivāla mākslinieku plašajā pārstāvniecībā šogad Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš, Kaspars Zemītis, Elza Rozentāle, "Schola Cantorum Riga", Guntars Prānis, Ieva Nīmane, "Sinfonietta Rīga" mūziķi, Andris Veismanis, Latvijas Radio koris un Sigvards Kļava. Festivāls noritēs no 17.decembra līdz 7.janvārim.

Ziemassvētku festivālu 17.decembrī plkst.20 Dzintaru koncertzālē atklās ar mūzikas koncertizrādi "Mīli mani!", kurā uzstāsies aktieri Ķuzule-Skrastiņa un Znotiņš ar Lāci pie klavierēm. Koncertizrādē skanēs Lāča dziesmas ar Imanta Ziedoņa un Māras Zālītes dzeju no dažādām teātra izrādēm, Ziemassvētku melodijas un dažādu autoru dzejas lasījumi.

Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš
Kārlis Lācis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Znotiņš Foto: publicitātes

18.decembrī plkst.19 koncertu sniegs duets - dziedātāja Rozentāle un ģitārists Zemītis. Kopš pagājušā gada pavasara viņi veido dažādas koncertprogrammas, un mākslinieku duets kļūst aizvien populārāks un pieprasītāks.

Koncertprogramma "Tas vakars" īpaši gatavota Adventes un Ziemassvētku laikam. Tajā iekļauti svētku noskaņai un sajūtām atbilstoši skaņdarbi - dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, tautā iecienītu latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa un citas dziesmas, gan arī pašu mākslinieku oriģināldarbi.

Ziemassvētkos, 25. decembrī, plkst. 12 un 14 izskanēs divi koncerti ģimenēm ar bērniem "Leļļu meistara Ziemsvētku sapnis", kas balstīts uz krāšņāko mūziklu mūziku. Koncertā uzstāsies un leļļu stāstu izdziedās Nauris Indzeris, Annija Putniņa, Evita Zālīte-Grosa, Juris Jope, Rīgas Doma kora skolas mūziklu klases audzēkņi, kā arī atraktīvais pianists Raimonds Petrauskis un stāstniece Karina Bērziņa.

26. decembrī plkst.17 ar seno viduslaiku mūzikas programmu Guntara Prāņa vadībā uzstāsies starptautisku atzinību guvušais vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga" un Ieva Nīmane.

Schola Cantorum Riga
Schola Cantorum Riga Foto: publicitātes

31. decembrī plkst.15 un 19 Ziemassvētku festivāls gadumijas noskaņās aicina svinēt svētkus ar skaistākajiem opermūzikas hitiem un Johana Štrausa skaņdarbiem programmā "Jaungada koncerts un Vīnes valši". Koncertā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Rinalds Kandalincevs, Jūlija Vasiļjeva un Belvederes jauno operas solistu konkursa finālisti Jošs Lovels, Doroteja Bīnerte. Pie "Sinfonietta Riga" diriģenta pults stāsies Veismanis, bet koncertu vadīs Ints Teterovskis.

Koncertā skanēs Džoakīno Rosīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Gaetāno Doniceti un Žorža Bizē operu ārijas.

Festivāla noslēgums 7. janvārī plkst.19 sakrīt ar laiku, kad pareizticīgo pasaule svin Ziemassvētkus. Latvijas Radio koris Kļavas vadībā atskaņos programmu "Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi" ar krievu sakrālās mūzikas dižgaru Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbiem.

Festivāla norisi atbalsta Jūrmalas pilsētas dome.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Koncertu apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un koncerta biļete. Koncerta apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu