“Grafikas akadēmija” aicina uz apsveikumu darbnīcu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Nagliņa un Justine Lūce
Ieva Nagliņa un Justine Lūce Foto: publicitātes

“Grafikas akadēmija”, kas ir tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma, aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām un nodarbībām par dažādām grafikas tehnikām. Apsveikumu darbnīcu 14.decembrī plkst. 20 vadīs māksliniece Ieva Nagliņa.

Biedrība "Grafikas kamera" kopā ar sadarbības partneriem 2021. gadā uzsāka projektu "Grafikas akadēmija", radot tiešsaistes lekciju un nodarbību platformu. Tās ietvaros rudenī notikušas tiešsaistes lekcijas par dažādām gan augstspiedes, gan dobspiedes un gludspiedes tehnikām, ko vadīja profesionāli mākslinieki, kuri šīs tehnikas lieto savā darbā. Apsveikumu darbnīcā būs iespēja vēlreiz iepazīt dažas no tām. Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, tiešsaistes nodarbība dos ieskatu kā izveidot apsveikuma kartiņu kādā no grafikas tehnikām mājas apstākļos bez specifiska grafikas darbnīcas aprīkojuma.

Nodarbību vada māksliniece un kuratore Ieva Nagliņa. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Strādā Rīgas Porcelāna muzejā kā izstāžu kuratore. Kopš 2012. gada vada biedrību "Grafikas kamera" un ir "Grafikas akadēmijas" idejas autore.

"Grafikas akadēmijas" ietvaros pirmā notika tiešsaistes nodarbība "Frotāžu mājās un pilsētā", ko vadīja Justine Lūce, kura arī noslēdza pirmo lekciju ciklu iepazīstinot ar vienu no jaunākajām grafikas tehnikām - digigrafiju. Lāsma Pujāte iepazīstināja gan ar klasisko litogrāfiju, gan folijlitogrāfiju, Nele Zirnīte ar ofortu, savukārt Ieva Halmūte ar augstspiedumu. Lekciju ciklu turpināja Ilgnese Avotiņa prezentējot frotāžu un monotipiju un Elīna Elere ar lekciju par kolagrāfiju. Lekciju cikls iepazīstinot ar grafikas tehnikām turpināsies arī 2022. gadā.

Apsveikumu darbnīcas nodarbība tiks translēta "Grafikas akadēmijas" Facebook lapā. Nodarbība pieejama bez maksas ikvienam interesentam, nav nepieciešama pieteikšanās.

Projektu atbalsta VKKF mērķprogrammā "KultūrELPA".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu