Lielbritānija uz Polijas pierobežu sūtīs vēl 140 armijas inženieru (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija šomēnes nosūtīs uz Poliju vēl 140 armijas inženieru, lai sniegtu Polijai atbalstu uz robežas ar Baltkrieviju, reaģējot uz nelegālās migrācijas radīto spiedienu, pavēstīja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Vairāki britu armijas pārstāvji jau atrodas Polijā, kas ir Lielbritānijas NATO sabiedrotais, un pret ko vērsta Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko hibrīdopeācija ar tūkstošiem Tuvo Austrumu migrantu iesaistīšanu.

"Mūsu saistības attiecībā uz Eiropas drošību ir nesatricināmas, un mēs vienmēr piedāvāsim atbalstu mūsu sabiedrotajiem.

Ar šo atbalstu, kas nav kaujas rakstura, tiks līdzēts Polijas centieniem aizsargāt savu robežu un sniegtas vērtīgas inženiertehniskās zināšanas," sacīja aizsardzības ministrs Bens Valess.

Armijas inženieri, kā sagaidāms, paliks Polijā līdz aprīlim, piebilda ministrs.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelegāli iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Savukārt kopš 8.novembra notiek masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā. Ir arī notikušas migrantu sadursmes ar Polijas robežsargiem, armiju un policiju.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu