Par "Latvijas loto" vadītāju ievēlē līdzšinējo valdes locekli Edgaru Lediņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par izložu rīkotāja VAS "Latvijas loto" jauno valdes locekli izraudzīta Jolanta Jērāne, bet par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais valdes loceklis Edgars Lediņš, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs Lediņš uzņēmuma valdē ir kopš 1997.gada.

"Latvijas loto" padome Jērāni apstiprinājusi amatā ar 15.decembri. Iepriekš Jērāne ieņēma valdes priekšsēdētājas amatus dzīvības apdrošinātājā "CBL Life" un "CBL Atklātais pensiju fonds". Viņai ir Baltijas Starptautiskajā akadēmijā iegūts maģistra grāds ekonomikā un pieredze finanšu uzņēmumu vadībā.

Lēmumu par Jērānes nominēšanu valdes locekļa amatam pieņēma nominācijas komisija pēc personāla atlases kompānijas ieteikuma, izvērtējot 33 kandidātus.

"Latvijas loto" valdē darbu turpinās arī Jānis Plone.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās tika izsludināts konkurss uz "Latvijas loto" valdes locekļa amatu.

Kompānijas publiskotā informācija liecina, ka mēneša atlīdzība "Latvijas loto" valdes loceklim paredzēta 6463 eiro apmērā.

Jauns valdes loceklis tika meklēts, jo ilggadējā "Latvijas loto" valdes priekšsēdētāja Maija Kubli nolēmusi noslēgt darba gaitas uzņēmumā.

Ziņots arī, ka "Latvijas loto" pērn strādāja ar 57,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 53,3% un bija 11,183 miljoni eiro.

Kompānija "Latvijas loto" reģistrēta 1992.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tai vienīgajai ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu