Sabiedrības līdzdalībai ir izšķiroša nozīme cīņā pret korupciju, uzsver Bordāns (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrības līdzdalībai ir izšķiroša nozīme cīņā pret korupciju, un tikai reāli tiesībaizsardzības iestāžu darba rezultāti var mainīt sabiedrības uztveri un veicināt tās iesaisti korupcijas izskaušanā, šādu viedokli izteica tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Noziedzības novēršanas padomes (NNP) augstāko amatpersonu sanāksmē.

Tieslietu ministrijā (TM) aģentūru LETA informēja, ka starptautiskajā pretkorupcijas dienā Bordāna vadībā notika NNP augstāko amatpersonu sanāksme, lai apspriestu aktuālo situāciju korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

Ministrs norāda, ka ir jānodrošina atsevišķi informatīvi pasākumi, lai uzrunātu sabiedrību un parādītu, kādas sekas rada iecietība pret likumpārkāpumiem, korupciju, vardarbību un citiem noziegumiem. Šāds uzdevums ir ietverts NNP rīcības plānā, tāpēc tiesībaizsardzības iestādēm nepieciešams nākt klajā ar jaunām izglītošanas iniciatīvām, lai iedrošinātu neklusēt par koruptīviem gadījumiem un uztvert to kā pienākumu pret sabiedrību.

Sanāksmē Bordāns aicināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju pēc iespējas ātrāk virzīt izskatīšanai valdībā jauno korupcijas novēršanas un apkarošanas pasākumu plānu 2021.-2024.gadam. Jau pērn noslēgusies iepriekšējā pretkorupcijas politikas dokumenta - Korupcijas novēršanas un apkarošanas pamatnostādņu - izpilde.

TM izstrādātais Noziedzības novēršanas padomes apstiprinātais stratēģiskais rīcības plāns laika posmam no 2021.līdz 2026.gadam paredz sabiedrības līdzdalības veicināšanas un motivēšanas pasākumus korupcijas un citas latentās noziedzības novēršanā un apkarošanā. Šie pasākumi ir veicami pastāvīgi, tāpēc tiem nav noteikts beigu termiņš. Vienlaikus ir nepieciešams regulāri atskaitīties par paveikto un plānot jaunus pasākumus.

Saskaņā ar NNP rīcības plānu nepieciešams īstenot informatīvās sociālās kampaņas par to, kādas sekas rada neziņošana par likumpārkāpumiem, kādas sekas ir tolerancei, iecietībai pret vardarbību, korupciju un citiem latentiem noziegumiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu