Kādēļ suņi izturas agresīvi pret saviem saimniekiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Kas cilvēkam šķiet moderns un izklaidējošs, tas nebūt tāds nav mājdzīvniekam. Pēdējo gadu pieaugošā tendence ir savus mīluļus iemūžināt “TikTok” video, kur saimnieki imitē suņu riešanu. Suņu uzvedības eksperti brīdina, ka tas mīluli var tikai lieki uztraukt un samulsināt.

Jaunākais “TikTok” tēmturis “Bark at Your Dog” ir ieguvis milzīgu popularitāti, miljoniem “īkšķu” un video skatījumu.

Saimnieki filmē savu suņu reakciju laikā, kad imitē viņu riešanu, bet

suņu treneris Džo Natkinss brīdina, ka šāda rīcība nopietni ietekmē dzīvnieku psihi, padara tos viegli aizkaitināmus un tikai rada lieku satraukumu.

Lielākā daļa astaino draugu neizprot, kādēļ viņa saimnieks ir pienācis tam tik tuvu klāt un piepeši sācis riet.

Suns var sākt laizīt saimnieka rokas un luncināt asti, ko cilvēks iztulko kā prieku un labvēlību, taču Natkinss stāsta, ka

šāda uzvedība liecina par suņa vēlmi atrisināt trauksmaino situāciju un nomierināties arī pašam.

Labākajā gadījumā suns piedzīvo vieglu diskomfortu, taču ilgtermiņā tas var kļūt agresīvs un iekost, brīdina suņu treneris.

Vairumā gadījumu suņa saimnieks īsti neizprot mājdzīvnieka uzvedības nianses vai arī, ja saprot, tad jau var būt par vēlu.

Var gadīties, ka mājdzīvnieks nekļūst agresīvs uzreiz, bet tā var notikt kādā reizē, kad tas jūtas izprovocēts. Ņemot vērā nelielo attālumu, kāds ir video filmēšanas laikā starp saimnieku un suni, rezultāts var izrādīties bēdīgs.

Mājdzīvnieku saimniekiem vajadzētu īpaši rūpīgi attiekties pret savu mīluļu labbūtību – piemēram, nebiedēt kaķus ar dažādiem priekšmetiem, jo arī šāda rīcība dzīvnieku bez vajadzības padara nervozu.

Raksta oriģināls publicēts vietnē “Mental Floss”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu