Likumdošanas prasību dēļ darbu pamet Preiļu slimnīcas valdes locekle Sandra Akmane

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Likumdošanas prasību dēļ amatu atstājusi SIA "Preiļu slimnīca" valdes locekle Sandra Akmane, informēja Preiļu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Anete Urka.

Decembra sākumā viena no nesen ievēlētajām SIA "Preiļu slimnīca" valdes loceklēm Akmane Preiļu novada domes kapitālsabiedrībai iesniegusi paziņojumu par amata atstāšanu.

Pamatojums - likumā iestrādātā norma, kas liedz pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļiem atrasties valdes locekļa amatā citā tādas pašas nozares uzņēmumā. Tā kā Akmane vada arī savu privāto medicīnas nozares SIA, likuma kontekstā tas radītu interešu konfliktu.

Akmane komentē, ka, neskatoties uz radušos situāciju, viņa arī turpmāk neliegs savas konsultācijas SIA "Preiļu slimnīca".

Akmane uzskata, ka likums šajā situācijā norāda uz interešu konfliktu, kas pēc būtības tur nav iespējams.

"Ir žēl zaudēt potenciāli ļoti vērtīgu un profesionālu kolēģi, kura labi orientējas medicīnas iestāžu vadībā. Bet uzsveram, ka radusies situācija SIA "Preiļu slimnīca" ikdienas darbu neietekmēs," uzsvēra SIA "Preiļu slimnīca" valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova.

Preiļu novada domes izpilddirektors Aigars Zīmelis uzskata, ka SIA "Preiļu slimnīca" pašlaik atrodas neapskaužamā situācijā, jo tikko bija sākusi veidoties spēcīga un mērķtiecīga uzņēmuma vadība.

"Lai arī SIA "Preiļu slimnīca" strādā ar peļņu, kapitālsabiedrībai piemīt liels attīstības potenciāls, kura īstenošanai nepieciešama spēcīga komanda. Diemžēl, runājot ar mediķiem, kuri varētu būt atbilstoši šāda amata ieņemšanai, viņi pārsvarā neredz sevi daļēji administratīvā valdes locekļa amatā," uzsver Zīmelis. "Preiļu slimnīcai" pašlaik ir rasti papildu resursi attīstības projektu vadībai un finanšu plānošanai, pateicoties jaunās valdes locekles Aijas Vanagas kompetencēm un ieguldījumam. Tagad svarīgi atrast valdes locekli ar medicīnas specializāciju.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Preiļu slimnīca" apgrozījums pērn bija 4 024 033 eiro, peļna - 321 648 eiro. Preiļu novada domei pieder 74,14% uzņēmuma kapitāldaļu, SIA "CLP" - 25,86% kapitāldaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu