Mūrniece: ES vienprātība ir tās spēks (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir jāspēj panākt vienprātību, lai tā būtu starptautiski, respektēts spēlētājs, izriet no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces paustā, šodien atklājot tiešsaistes diskusiju "Konference par Eiropas nākotni - domapmaiņa".

"ES vienprātība ir tās spēks. Tāda ES būs respektēts spēlētājs starptautiski," par Mūrnieces sacīto informēja Saeimas Preses dienestā.

"ES un Rietumu demokrātijas kopumā ar vērtībās balstīto politiku ir orientieris to reģionu sabiedrībām, kur demokrātiskās vērtības tikušas ignorētas," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka valstu savienības dalībvalstīm jāsargā kopīgās vērtības - demokrātija un brīvība.

Mūrniece arī akcentēja, ka dalībvalstīm jābūt vienotām, reaģējot uz Baltkrievijas autoritārā režīma austrumos īstenoto hibrīduzbrukumu. "Esam viena no ES austrumu robežvalstīm un būtu jāpanāk, lai citu dalībvalstu pilsoņi uztvertu Latvijas robežu kā savas valsts robežu, jo tās drošība ir visas ES interesēs," pauda politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi, lai pilsoniskā sabiedrība nevalstisko organizāciju veidā aktīvi iesaistītos domu apmaiņā par Eiropas nākotnes veidolu. "Domājot par Eiropas nākotni, mēs domājam arī par Latvijas nākotni, par to, kā nosargāt sasniegto, uzlabot mūsu valsts iedzīvotāju labklājību un kā mums nepieciešamo darīt saprotamu citur ES," sacīja Mūrniece.

Pasākumā Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP) uzsvēra, ka tiešsaistes diskusija ir iespēja pilsoniskajai sabiedrībai tieši un nepastarpināti dalīties ar domām, idejām un uzstādījumiem, kādai jābūt ES nākotnē.

"Konference par Eiropas nākotni parāda - viena no kopīgām ES vērtībām ir atvērtība diskusijai, kuru iezīmē viedokļu dažādība, ideju dzīvotspēja un iesaistīšanās ideju īstenošanā," sacīja Tērauda, piebilstot, ka "Konference par Eiropas nākotni" esot jauns, iepriekš nebijis veids, kā pārstāvniecisko demokrātiju savienot ar iedzīvotāju līdzdalību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu