Četras Bulgārijas partijas noslēgušas koalīcijas vienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Bulgārijas partijas "Turpinām pārmaiņas" (PP) līdzdibinātājs Kirils Petkovs.
Bulgārijas partijas "Turpinām pārmaiņas" (PP) līdzdibinātājs Kirils Petkovs. Foto: SCANPIX

Nesen izveidotā Bulgārijas pretkorupcijas partija, kas uzvarēja pagājušā mēneša parlamenta vēlēšanās, piektdien noslēgusi četru pušu koalīcijas vienošanos, ar to izbeidzot ieilgušo politisko krīzi.

"Šo vienošanos nule kā parakstīja visi mūsu koalīcijas partneri," sabiedriskā radio ēterā sacīja partijas "Turpinām pārmaiņas" (PP) līdzdibinātājs Kirils Petkovs.

"Pirmo reizi mūsdienu Bulgārijas vēsturē mums ir detalizēts dokuments visām iespējamām politikas nostādnēm," sacīja Petkovs, piebilstot, ka vienošanās dokuments ir "140 lappuses garš, un tas sekmēs, ka koalīcija ir spēcīga un strādā ilgu laiku".

PP 14. novembra vēlēšanās, kas bija trešās gada laikā, saņēma visvairāk balsu un uzsāka sarunas par koalīcijas izveidi ar trim mazākām partijām, kas pārstāv dažādas politiskā spektra daļas.

Pārējās trīs partijas, kas, kā sagaidāms, piedalīsies jaunajā koalīcijā, būs Sociālistu partija (BSP), pretestablišmenta partija "Ir tāda tauta" (ITN) un labējā alianse "Demokrātiskā Bulgārija" (DB).

Līdz ar šo vienošanos valstij būtu jāizkļūst no politiskā strupceļa, kā arī jāiezīmē beigas laikmetam, kurā politiskajā dzīvē dominēja centriski labējā partija GERB bijušā premjerministra Boiko Borisova vadībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu