Saspīlējums Ukrainā: ES ministri spriedīs par jaunām sankcijām pret Krieviju (15)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri pirmdien plāno apspriest jaunas sankcijas, lai Krieviju, kas koncentrējusi karaspēku Ukrainas pierobežā, atturētu no iebrukuma kaimiņvalstī, pavēstīja ES diplomāti.

Kaut arī ES ārlietu ministri vēlas deeskalēt situāciju ar Maskavu, "dažkārt ir jārunā maigi, bet arī jānes līdz kāda nūja", sacīja ES diplomāts.

Spriedze pēdējo nedēļu laikā strauji kāpusi, Krievijai koncentrējot bruņotos spēkus pie Ukrainas robežas.

ES ministri arī plāno runāt par ekonomiskās un politiskās situācijas pasliktināšanos Afganistānā pēc ASV un NATO spēku izvešanas pagājušajā vasarā.

Ķīnas nesenās agresīvās izpausmes un muitas sankcijas Lietuvai, kas cenšas izveidot ciešākas saites ar Taivānu, arī būs ministru sarunu tēmu vidū, norādīja augsta ranga ES amatpersona.

Šī pati amatpersona ziņu aģentūrai DPA apstiprināja, ka ES pirmo reizi noteiks sankcijas ar Kremli saistītajai Krievijas algotņu organizācijai "Vagner" par aktivitātēm Sīrijā, Ukrainā un Lībijā, kā arī cilvēktiesību pārkāpumiem.

Ukraina apsūdz Krieviju par desmitiem tūkstošu karavīru gatavošanu iespējamam plašam uzbrukumam kaimiņvalstij, radot bažas, ka cīņas ar Maskavas uzturētajām kaujinieku bandām Ukrainas austrumos pāraugs atklātā karā starp abām valstīm.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu