Ceturtdien sāks 5 līdz 11 gadu vecu bērnu vakcināciju pret Covid-19 (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien Latvija saņēma 54 000 vakcīnas Comirnaty bērnu devas, kas paredzētas bērnu vecumā no 5 līdz 11 gadiem vakcinācijai. Bērnu vecumā no 5 līdz 11 gadiem vakcināciju Latvijā plānots uzsākt ceturtdien, 16.decembrī, kad ģimenes ārstu praksēs un ārstniecības iestādēs šīs vakcīnas tiks piegādātas, TVNET informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Zaiga Barvida.

Piegādes uz iestādēm plānotas otrdien un trešdien.

Bērnu vecumā no 5 – 11 gadiem vakcināciju nodrošinās ģimenes ārstu prakses un ārstniecības iestādes (slimnīcas, poliklīnikas, veselības centri).

Lai sīkāk informētu par bērnu vecumā no 5-11 gadiem vakcināciju, trešdien, 15.decembrī, plkst.12.00 notiks tiešsaistes preses konference.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) norāda, ka oranži marķētās, bērniem paredzētās vakcīnas ir klāt un šīs nedēļas otrajā pusē varēs sākt 5-11 gadu vecu bērnu vakcināciju pret Covid-19.

Kā ziņots, vakcināciju šajā vecuma grupā veiks ar īpaši pielāgotām "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnām, ar īpašu marķējumu un mazāku devas sastāvu

Iepriekš ministrs uzsvēra, ka

bērnu vakcinācijā noteikti būtu jāsaglabā brīvprātības princips.

Kā vēstīts, Eiropas Zāļu aģentūra ir reģistrējusi "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu lietošanai bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem. Tas veikts, pamatojoties uz izvērtējumu no pētījuma datiem, kur šajā populācijā ieguvumi no Covid-19 vakcinācijas pārsniedz risku. Pētījumā piedalījušies 3082 bērni. Šī patlaban ir vienīgā vakcīna, kas Eiropas Savienība pieejama bērnu vecumā zem 12 gadiem vakcinācijai.

Imunizācijas valsts padome paudusi atbalstu bērnu vakcinācijai pret Covid-19 vecuma grupā no 5 līdz 11 gadiem, taču piedāvā vakcīnas veikt ar trīs mēnešu intervālu, iepretim ražotāju rekomendētajām trim nedēļām.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu