Baltijas jūrā sadūrušies divi kravas kuģi; viens no tiem apgāzies (9)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltijas jūrā pie Zviedrijas krastiem notikusi divu kravas kuģu sadursme, kuras rezultātā viens no kuģiem apgāzies, vēsta raidorganizācija BBC. Sākta vērienīga glābšanas operācija.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, ūdenī ir vismaz divi cilvēki, paziņojusi Zviedrijas Jūras administrācija.

Apgāzies Dānijā reģistrētais 55 metrus garais kuģis "Karin Hoej". Tiek uzskatīts, ka ūdenī atrodas cilvēki, kuri bija uz šā kuģa klāja. Otrs avārijā iesaistītais kuģis ir ar Lielbritānijas karogu kuģojošais "Scot Carrier", kura garums ir 90 metri.

Zviedrijas Jūras administrācijas pārstāvis sacīja, ka ledainajā ūdenī esot dzirdami cilvēku kliedzieni. "Ir ļoti tumšs un auksts," raidorganizācijai teica Jonass Franzens. "Patlaban ūdens temperatūra ap +4 grādiem pēc Celsija, bet gaisa temperatūra aptuveni +6 grādi."

Kuģu avārija notika pirmdien starp Zviedrijas dienvidu pilsētu Īstadi un Dānijas salu Bornholmu ap plkst.3.30 pēc vietējā laika.

Uz notikuma vietu devās glābēju komanda, kas dzirdēja kliedzienus ūdenī, taču nespēja atrast nevienu cilvēku. Palīgā nosūtīti ūdenslīdēji, divi helikopteri un vairākas laivas. Glābšanas operāciju kopīgiem spēkiem veic Zviedrija un Dānija, kam asistē avārijā iesaistītais kuģis "Scot Carrier".

Notiek mēģinājumi apgriezt Dānijas kuģi un nogādāt to tuvākajā ostā.

Pagaidām nav zināms, kādu apstākļu dēļ notika sadursme.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu