Krievija uzliek veto ANO Drošības padomes rezolūcijai (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sergei Chirikov/AP

Krievija pirmdien uzlikusi veto vairākuma ANO dalībvalstu atbalstītai Drošības padomes rezolūcijai, kas saistītu klimata pārmaiņas un globālo drošību.

Rezolūcijas projektā ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs aicināts "integrēt ar klimatu saistīto drošības risku kā galveno sastāvdaļu visaptverošās konfliktu novēršanas stratēģijās".

Rezolūcijas projektu atbalstīja 12 no 15 Drošības padomes loceklēm.

Ķīna no balsošanas atturējās, bet Indija balsoja pret, apgalvojot, ka globālā sasilšana galvenokārt saistīta ar ekonomisko attīstību, nevis starptautisko drošību.

Rezolūcijas projektā ANO ģenerālsekretārs tika aicināts divu gadu laikā ziņot par klimata izmaiņu ietekmi uz drošību jautājumos, ar kuriem nākusi klajā Drošības padome. Rezolūcijas projektā aicināts nākt klajā ar rekomendācijām, kā risināt šos riskus.

Vairāki diplomāti ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka neizprot Krievijas nostāju, jo rezolūcijas projekts pats par sevi nav bijis radikāls.

Īrijas sūtne ANO Džeraldīne Bērna Nelsone pirmdien pirms balsojuma sacīja, ka rezolūcija ir tikai "pieticīgs pirmais solis".

"Mums labāk jāizprot šī saikne" starp drošību un klimata pārmaiņām, sacīja sūtne, uzsverot, ka uz šo jautājumu jāskatās globāli.

Viņas kolēģis no Nigēras Abdu Abarijs pauda viedokli, ka nostāšanās pret šo rezolūciju ir īsredzīgs solis.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu