Elektroenerģijas sadales tīkla tarifa samazinājums 50% apmērā paredzēts kā valsts subsīdija

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektrības skaitītājs. Ilustratīvs attēls.
Elektrības skaitītājs. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Iespējamais elektroenerģijas sadales tīkla tarifa samazinājums 50% apmērā tiks īstenots kā valsts subsīdija, otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā pauda Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns.

Viņš norādīja, ka tas nozīmētu, ka 50% no sadales tarifa segtu valsts un pārējos 50% - gala patērētājs.

"Caur šādu mehānismu AS "Sadales tīkls" negatīvās ietekmes nav. Tas turpina investīcijas tīklos un nekādā veidā arī neierobežojot drošas situācijas uzturēšanu nākotnē," teica Šaicāns.

Vienlaikus EM pārstāvis atzīmēja, ka valdībā lēmums par šo jautājumu vēl nav pieņemts, un tas nozīmē, ka vēl gaidāmas diskusijas par tehniskajām detaļām, proti, uz kādiem nosacījumiem, uz cik ilgu laiku risinājums ieviešams.

"Sadales tīkla" valdes priekšsēdētājs Sandis Jansons skaidroja, ka bez valsts subsīdijas uzņēmumam 50% samazinājumu sadales tarifam nebūtu iespējams veikt.

Kā ziņots, koalīcijā panākta vienošanās samazināt elektroenerģijas sadales pakalpojumu tarifu par 50%. Tāpat panākta vienošanās piemērot mājokļa valsts pabalstu lielākam saņēmēju lokam, paplašinot šī atbalsta saņēmēju noteikumus un apjomus.

Kā ziņots, novembrī vidējā elektroenerģijas cena Latvijas tirdzniecības apgabalā sasniegusi jaunu vēsturisko maksimumu - 125,39 eiro par megavatstundu, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu