Traumatoloģijas slimnīcā rindā var nākties gaidīt pat piecas stundas (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lauzta kāja. Ilustratīvs attēls.
Lauzta kāja. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā 14. decembrī vērsušies divas reizes vairāk pacientu, kā rezultātā rindā pie ārsta var nākties gaidīt pat vairāk nekā piecas stundas, otrdien vēsta TV3.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš TV3 norāda - situācija ir dramatiska. Tipiskākās traumas ir smagi izmežģījumi, lūzumi - spieķa kauli, pleci, potītes un augšstilba kauli.

Kā skaidroja slimnīcā, pacientu otrdien ir krietni vairāk nekā spējas viņus saprātīgā laikā apkalpot. Slimnīca otrdien novietojusi pat papildu sēdvietas, jo gaidīšanas laiks var sasniegt pat sešas stundas. Slimnīca gan norādīja, ka vidējais gaidīšanas laiks pie ārsta vidēji ir trīs līdz četras stundas.

Tāpat slimnīca papildinājusi dežūrpersonālu, bet ar to nav gana.

TV3 ziņo, ka otrdien atceltas pat iepriekš plānotās operācijas tikai, lai pietiktu ārstu un medpersonāla palīdzēt uz slidenajām ietvēm kritušajiem.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs otrdien izplatīja dzelteno brīdinājumu par sasalstošu lietu. Sasalstošais lietus - atkala - uz ceļiem, vadiem, koku zariem, kā arī citām virsmām veidoja stipru apledojumu.

Sasalstošs lietus turpināsies arī naktī uz trešdienu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu