Mainoties apstākļiem, testēšanas metodes lidostā "Rīga" varētu pārveidot (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Testēšana lidostā "Rīga".
Testēšana lidostā "Rīga". Foto: LETA/Zane Bitere

Pašreizējais Covid-19 testēšanas risinājums lidostā "Rīga", kas dienas laikā nosaka četru līdz sešu reisu visu pasažieru Covid-19 testēšanu neatkarīgi no personas vakcinācijas vai pārslimošanas statusa, ir šā brīža situācijai atbilstošākais, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pauda Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Viņš norādīja, ka vienlaikus situācija tiek uzraudzīta, kas nozīmē - mainoties apstākļiem, testēšanas metodes varētu arī pārveidot.

Kā ziņots, ņemot vērā Covid-19 jaunā varianta - omikrona - straujo izplatīšanos ne tikai Āfrikā, bet arī Eiropas valstīs, no pirmdienas tiek veikta intensīvāka ielidojošo reisu pasažieru Covid-19 skrīninga testēšana, informēja Veselības ministrijā.

Plānots, ka izlases kārtībā katru dienu tiks veikta četru līdz sešu reisu visu pasažieru Covid-19 testēšana neatkarīgi no personas vakcinācijas vai pārslimošanas statusa.

Skrīninga testam tiks atlasīti reisi no valstīm ar lielāko ievesto Covid-19 gadījumu skaitu Latvijā, proti, no Vācijas, Lielbritānijas, Zviedrijas, Ēģiptes, Polijas, Itālijas, Norvēģijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Spānijas, Krievijas, Nīderlandes, Dānijas, Īrijas, Maltas, Ukrainas, Gruzijas un Šveices. Reisu atlase tiks veikta rotācijas kārtībā.

Pagājušajā nedēļā Ministru kabinets uzdeva Operatīvajai vadības grupai izvērtēt plašākas Covid-19 testēšanas iespējas Latvijā ieceļojušām personām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu