Notiks komponista Mārtiņa Brauna piemiņai veltīts kino sarīkojums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Brauns
Mārtiņš Brauns Foto: Andris Smilšarājs

Kinoteātra "Splendid Palace" Mazajā zālē 15. decembrī plkst.18 notiks komponista Mārtiņa Brauna piemiņai veltīts kino sarīkojums, informē Latvijas Kinematogrāfistu savienības (LKS) priekšsēdētāja Ieva Romanova.

Brauns bija ražens filmu komponists, viņš ir mūzikas autors 32 spēlfilmām, 60 dokumentālajām un vairāk nekā 40 animācijas filmām.

Pēc Romanovas paustā, oktobra sākumā, gatavojoties Brauna kino vakaram, LKS aicināja komponistu izvēlēties filmu un viņš izvēlējās režisora Aivara Freimaņa kinolenti "Puika". Tāpēc kino sarīkojumā interesenti varēs noskatīties šo 1977. gada kino darbu, kas tapis Rīgas kinostudijā.

Filmas režisors ir Freimanis, scenāristi - Imants Ziedonis, Freimanis, operators - Dāvis Sīmanis, māksliniece - Ināra Antone, kostīmu māksliniece - Ieva Kundziņa. Savukārt mūzikas autors ir Brauns.

Lomas filmā atveido Indars Lācis, Māra Rence, Zigrīda Lorence, Pēteris Martinsons, Edgars Liepiņš, Uldis Vazdiks, Astrīda Vecvagare, Aigars Gertners, Ārija Stūrniece, Rolands Zagorskis un Raitis Pastors.

Ieeja pasākumā ir bez maksas, tomēr tikai ar iepriekš reģistrētu apmeklējumu. Ieeja kinoteātrī ar sejas masku, uzrādot Covid-19 potēšanas vai izslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Jau ziņots, ka novembra izskaņā 70 gadu vecumā pēc diviem infarktiem Mārtiņš Brauns devās mūžībā.

Mārtiņš Brauns
Mārtiņš Brauns Foto: No personīgā arhīva
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu