Par mākslinieka Brektes atbalsta plakāta dedzināšanu aizturētas divas personas (19)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi divas personas par plakāta sadedzināšanu pie Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA), kurā pausts atbalsts akadēmijas profesoram, māksliniekam Kristianam Brektem.

1.novembrī policija aizturēja 1985.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 14. decembrī likumsargi aizturēja otru iespējamo vainīgo personu - 1990. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu, aģentūru LETA informēja VP.

Persona šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Jau ziņots, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

LMA prorektore Antra Priede iepriekš informējusi, ka plakāts, visticamāk, sadedzināts naktī uz svētdienu, 3.oktobri. Akadēmija vērsusies policijā.

Uz plakāta bija teksts "Kristians Brekte ir Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors" un mākslinieka darba "Lietuvēns" attēls.

Jau ziņots, ka vasarā sabiedrībā raisījās diskusijas par Brektes murāli "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40.vidusskolas sienas.

Savukārt advokāte Viktorija Jarkina kas ir arī bijušā Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaunās partijas "Stabilitātei!" valdes locekle, lūgusi policijai izvērtēt, viņasprāt, iespējamu bērnu pornogrāfijas atainojumu Brektes darbos. Valsts policija pēc Jarkinas iesnieguma saņemšanas ierosinājusi kriminālprocesu.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu