Latvijas pilsoņiem un Igaunijas pilsonei Igaunijā piespriež cietumsodu par narkotiku kontrabandu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Divi Latvijas pilsoņi un viena Igaunijas pilsone Igaunijas tiesā atzīti par vainīgiem narkotiku kontrabandā lielā apmērā un viņiem piespriests cietumsods, vēsta Igaunijas reģionālais laikraksts "Parnu Postimees".

Pērnavas apgabaltiesa vienošanās ceļā piespriedusi 46 gadus vecajam Andrejam Gangalo un 36 gadus vecajai Annai Zverkovičai, kas ir Latvijas pilsoņi, un 30 gadus vecajai Igaunijas pilsonei Sandrai Pilvei piecu gadu cietumsodu, nosakot, ka pusgads no šā termiņa jāizcieš tūlīt, bet pārējais tiek atlikts un nebūs jāizcieš, ja notiesātie piecu gadu pārbaudes laikā neizdarīs jaunus apzinātus likumpārkāpumus.

Gangalo un Zverkoviča arī tiks izraidīti no Igaunijas bez tiesībām iebraukt valstī turpmākos desmit gadus.

Igaunijas policija trīs narkotiku kontrabandistus aizturēja oktobra sākumā Pērnavā un atrada pie viņiem izotonitazēnu - sintētisku opioīdu, kas līdzinās fentanilam.

Kā norādījis Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras narkonoziegumu un organizētās noziedzības apkarošanas dienesta vadītājs Tarmo Verats, domājams, ka narkotikas bijis paredzēts vest uz Tallinu un tur pārdot.

Igaunijas Rietumu apgabala prokuratūras prokurore Līza Nūta pastāstījusi, ka izotonitazēns ir bīstama viela un pat niecīga tās daudzuma pietiek pārdozēšanai.

Pēc viņas teiktā, ar 22,68 gramiem minētās vielas, kas atrasti pie šīs trijotnes, pietiktu, lai izraisītu narkotiku intoksikāciju vairāk nekā 11 000 cilvēkiem. Vēl pie viņiem atrasti arī 1,06 grami alfa pirolidinovalerofenona.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu