Sešu dienu garumā Vērmanes dārzā norisināsies lielais Ziemassvētku tirdziņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku tirdziņš
Ziemassvētku tirdziņš Foto: Maija Zara/LETA

No 17.decembra līdz 22.decembrim Vērmanes dārzā norisināsies "Rīgas lielais Ziemassvētku tirdziņš", un tajā piedalīsies vairāk nekā 75 vietējie amatnieki, dizaineri un mākslinieki.

Gadatirgū varēs iegādāties vietējo dizaineru rotas no sudraba, dzintara un jūras akmeņiem, siltus adījumus, dizaineru apģērbu bērniem un pieaugušajiem, tai skaitā arī vīriešiem. Tāpat plānots tirgot sveces, medu, keramiku, piparkūkas, maizi, rotaļlietas bērniem. Pārdošanās būs arī darbi no stikla - dekori Ziemassvētku eglītei, kā arī rotas ar raganām un pasaku tēliem, latvju spēka zīmēm.

Tirdziņa laikā notiks labdarības akcija. Tās organizatori ir dzīvnieku patversme "Labās mājas", banka "Citadele" un kafijas tirgotāji "Smart Coffee", kā arī tirdziņa organizatori - "My Expo". Tās mērķis ir savākt ziedojumus, izmantojot "Citadele Phone Pos". Tā ir mobilā lietotne, kas ļauj pieņemt bezkontakta maksājumus ar karti vai citām maksājumu ierīcēm "Android" telefonā vai planšetdatorā. Tiem, kas ar tehnoloģiju klātienē ziedos līdzekļus dzīvnieku patversmei, kafijas tirgotāji uzsauks tasi siltas un gardas kafijas.

Gadatirgus strādās "zaļajā režīmā", kas nozīmē, ka pie ieejas ir jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Jau ziņots, ka Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā šogad nebūs.

Saistībā ar Covid-19 ierobežošanas pasākumiem, sākotnēji bija nolemts neatļaut Ziemassvētku tirdziņus, taču valdība pašās novembra beigās valdība nolēma tos atļaut zaļajā režīmā.

Taču no līdzšinējiem sadarbības partneriem SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš" pašvaldība saņēma informāciju, ka šogad tirdziņu nerīkos, jo laika sagatavoties esot maz un tirdzniecībai atvēlētais laiks esot pārāk īss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu