No "KPV LV" Saeimā ievēlētais Puga pievienojas Nacionālās apvienības Saeimas komandai (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Parlamentārietis Ivars Puga, kurš Saeimā tika ievēlēts no partijas "KPV LV", taču pēc izstāšanās no tās bijis pie frakcijām nepiederošs deputāts, turpmāk strādās vienā komandā ar Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakciju.

Kā informēja partijā, sākot ar nākamo NA Saeimas frakcijas sēdi, Puga iekļausies partijas deputātu komandā. Parlamentā Puga turpinās darbu kā frakcijām nepiederošs deputāts, jo Saeimas Kārtības rullis neparedz iespēju pievienoties kādai citai frakcijai, taču deputāts atbalstīs NA programmu un vērtības, balsojot kopā ar šo frakciju.

Saeimā Puga strādā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, kā arī vada Pieprasījumu komisiju.

NA Saeimas deputātu frakcijā šobrīd strādā 12 deputāti.

Kā ziņots, ja sākotnēji koalīcija savu darbu sāka piecu partiju sastāvā, tad, ejot laikam, sāka sairt partija "KPV LV", daļai deputātu pievienojoties koalīcijai, bet daļai - papildinot opozīcijas rindas, rezultātā partijai tiekot no koalīcijas sastāva izstumtai pavisam.

Patlaban četrās koalīciju veidojošo partiju frakcijās ir kopumā 47 deputāti, savukārt vēl septiņi parlamentārieši, kuri ir ārpus frakcijām, arī balso kopā ar koalīciju un faktiski arī darbojas kopā ar to. Piemēram, atsevišķi bijušie "KPV LV" deputāti, kā arī bijusī Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputāte Anda Čakša pievienojās "Jaunās vienotības" biedru rindām. Līdz ar to kopumā koalīcijai ir stabilas 54 balsis.

Vēl trīs deputāti - Ingūna Rībena, kura iepriekš bija Nacionālās apvienības politiķe, bijusī ministre Ilga Šuplinska, kura izstājās no Jaunās konservatīvās partijas, un Māris Mičerevskis, kurš izstājies no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" frakcijas, savos balsojumos nav konstanti un reizēm balso kopā ar koalīciju, bet reizēm pretēji.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu