"Autortiesību bezgalības balvu" saņem 19 autori

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Astro'n'out"
"Astro'n'out" Foto: publicitātes

Biedrība "Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) paziņojusi 19 "Autortiesību bezgalības balvas 2021" laureātus, informē AKKA/LAA pārstāve Ieva Kolmane.

Kopš 1999. gada AKKA/LAA apkopo ziņas par aizritējušā gadā visplašāk izmantotajiem darbiem, par ko iekasēta atlīdzība autoriem.

2021. gada laureāti ir rakstniece un dramaturģe Inga Ābele par lugu "Sala", dzejnieks Kārlis Vērdiņš par poēmu "Dilles tante", rakstniece Nora Ikstena par romānu "Jaunavas mācība", dramaturģe Justīne Kļava par lugu "Dāmas", kā arī mūziķis, teksta autors Juris Kaukulis par dziesmu "Vai tev to vajag" spēlfilmā "Klases salidojums 2".

Inga Ābele
Inga Ābele Foto: Ieva Čīka/LETA

Tāpat laureātu vidū ir komponists Rihards Zaļupe par mūziku spēlfilmā "Klases salidojums 2", mūziķe, aranžētāja un teksta autore Māra Upmane-Holšteine, mūziķis un teksta autors Arnis Račinskis, aranžētājs Romāns Faļkenšteins, mūziķis un aranžētājs Mārtiņš Elerts, mūziķis un aranžētājs Juris Kalnišs un aranžētājs Rūdolfs Budze par dziesmu "Dejot trakāk".

Dziesmu rakstīšanas nometne “RigaLive” jaunā sesija (Arnis Račinskis)
Dziesmu rakstīšanas nometne “RigaLive” jaunā sesija (Arnis Račinskis) Foto: publicitātes

"Autortiesību bezgalības balva" piešķirta mūziķim un aranžētājam Kristianam Rakovskim, mūziķei, aranžētājai un teksta autorei Agnesei Rozniecei, aranžētājam Arnim Račinskim, mūziķim un aranžētājam Kristapam Ērglim, aranžētājam Edgaram Viļumam un aranžētājam Artūram Strautiņam par dejas mūziku "Line".

Laureātu vidū ir arī māksliniece Eiženija Freimane par fotogrāfijām no izrādēm "Gaidot Godo", "Zelta zirgs", "Trīnes grēki", "Četras dienas jūnijā", "Kazanovas mētelis" un "Si minors", kā arī mākslinieks Miķelis Fišers par darbu "Lācis, vilks un zaķis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu