"Mercedes" neiesniegs apelāciju par pēdējā posma lēmumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mercedes AMG Petronas F1 komandas vadītājs Toto Volfs
Mercedes AMG Petronas F1 komandas vadītājs Toto Volfs Foto: AFP/SCANPIX

"Mercedes" komanda nolēmusi neiesniegt apelāciju par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas pēdējā posma lēmumiem, tādējādi nav apdraudēts "Red Bull" pilota Maksa Verstapena izcīnītais čempiontituls.

Jau ziņots, ka Verstapens svētdien Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 čempiontitulu.

Pirms sezonas pēdējā, 22. posma viņam un "Mercedes" britu pilotam Lūisam Hamiltonam bija vienāds punktu skaits. Hamiltons startā apsteidza sāncensi un noturējās priekšā viņam līdz pat pēdējam aplim, kurā Verstapens viņam pasteidzās garām. Verstapens no Hamiltona pirms tam atpalika vairāk nekā desmit sekundes, taču pēdējos apļos trasē izbraukusī drošības mašīna deva Nīderlandes pilotam iespēju pietuvoties.

Pēc sacensībām "Mercedes" apstrīdēja sacensību rezultātus, iesniedzot divus protestus. "Mercedes" komanda uzskatīja, ka Verstapens apdzinis Hamiltonu laikā, kad pēdējos apļos trasē bija drošības mašīna. Tāpat "Mercedes" komandas ieskatā pieciem atpalicējiem, kas drošības mašīnas laikā atradās starp abiem pilotiem, nebija ļauts doties garām drošības mašīnai un ieņemt vietas brauciena beigās.

Tomēr Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) tiesneši abus protestus noraidīja, tādējādi nemainot sacensību rezultātus, kas nozīmēja, ka Verstapens vismaz svētdien saglabāja savu titulu.

"Mercedes" vēlāk pieteica iesniegumu apelācijai, taču ceturtdien paziņoja, ka nepārsūdzēs lēmumu.

Tikmēr FIA pieņēmusi lēmumu rūpīgi analizēt pēdējā posma notikumus, iesaistot visas puses, un veikt nepieciešamos uzlabojumus noteikumos pirms 2022.gada sezonas. FIA uzsver, ka šis gadījums radījis domstarpības starp komandām, pilotiem un līdzjutējiem, tādējādi kaitējot čempionāta tēlam.

24 gadus vecais Verstapens ir pirmais Nīderlandes pilots, kurš kļuvis par F-1 čempions un ceturtais visu laiku jaunākais titula ieguvējs. Tāpat viņš ir pirmais "Red Bull" kopš 2013.gada, kuram izdevies kļūt par čempionu.

Hamiltonam svētdien neizdevās kļūt par vēsturē visu laiku titulētāko pilotu. Viņam un vācietim Mihaelam Šūmaheram joprojām ir pa septiņiem tituliem. Hamiltons par čempionu kļuvis septiņās no astoņām pēdējām sezonām, 2016.gadā sīvā cīņā piekāpjoties savam komandas biedram Niko Rosbergam no Vācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu