"Lido" restorānā "Vērmanītis" kravas liftā dzīvību zaudējusi trauku mazgātāja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Restorāns "Lido". Attēls ilustratīvs.
Restorāns "Lido". Attēls ilustratīvs. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Lido" restorānā "Vērmanītis" kravas liftā ceturtdienas rītā gājusi bojā trauku mazgātāja, TVNET apstiprināja AS "Lido" padomes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ķirsons.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ceturtdien plkst. 8.45 saņēmis izsaukumu uz Elizabetes ielu 65, Rīgā, kur mediķi konstatēja viena cilvēka nāvi.

Kā sacīja Valsts policijas pārstāve Krista Andersone, policija izsaukumu uz Elizabetes ielu 65 saņēmusi plkst.9, kur konstatēta sievietes nāve. Policija izmeklēs nelaimes gadījumu.

Runājot par uzņēmumā ceturtdien notikušo nelaimes gadījumu, Ķirsons atzina, ka tas uzņēmumam ir "Dieva dots pārbaudījums" vēl detalizētāk pārliecināties par visiem darba drošības aspektiem uzņēmumā.

"Trauku mazgātājai šī bija otrā darba diena.

Iepriekšējā dienā viņa iepazinās ar darba drošības noteikumiem, kas ir redzams uzņēmuma videoierakstā, taču viņa nebija parakstījusies par darba drošības instruktāžu. Tas ir pilnīgi neiedomājami un neizskaidrojami, kādēļ cilvēks nolēma ielīst kravas liftā un tika saspiests līdz nāvei," sacīja Ķirsons.

Viņš norādīja, ka uzņemsies rūpes par darbinieces apglabāšanu un cer, ka izdosies atrast arī viņas tuviniekus.

Uzņēmuma dibinātājs apgalvoja, ka nelaimes gadījums liks vēlreiz pārskatīt darba drošības jautājumus,

lai līdz minimumam samazinātu iespējamos riskus, kuru dēļ darbinieki vai klienti var gūt traumas vai zaudēt dzīvību uzņēmuma telpās.

Jau ziņots, ka ēdināšanas uzņēmuma "Lido" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 29,687 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna zaudējumi pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,244 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus pati kompānija "Lido" pērn strādāja ar 25,94 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 21,4% un bija 2,005 miljoni eiro.

Tāpat vēstīts, ka gan Igaunijas, gan arī Latvijas Konkurences padomes atļāvusi Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" iegādāties 51% "Lido" akciju. Par plāniem iegādāties "Lido" akcijas "Apollo Group" paziņoja 12.jūlijā. Pārējās 49% "Lido" akcijas joprojām pieder Ķirsonam.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu