Foto Daugavā uzieti plosti ar prāviem Baltkrievijas cigarešu krājumiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts robežsardze

Latgalē Valsts robežsardze šonedēļ Daugavā atradusi plostus ar prāviem Baltkrievijas cigarešu krājumiem.

No 14.decembra līdz 16.decembrim robežsargi Augšdaugavas novadā un Krāslavas novadā izņēma vairāk nekā 197 000 kontrabandas cigarešu.

14.decembrī robežsargi Augšdaugavas novadā apmēram 150 metru attālumā no Daugavas upes uz meža ceļa apturēja kādu "Volkswagen Golf" markas automašīnu un aizturēja trīs personas, kuras veica nelikumīgu cigarešu pārvietošanu. Automašīnā robežsargi izņēma 57 600 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par kontrabandu organizētajā grupā un lielā apmērā sākts kriminālprocess un visām aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

15.decembrī, Daugavpils pārvaldes robežsargi Augšdaugavas novadā Daugavas upē konstatēja plostu, kas šķērsoja valsts robežu. Plostā atradās agroplēvē iepakotas 100 000 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 16.decembrī, veicot valsts robežas apsekošanu no gaisa, robežsargi Daugavas upē Krāslavas pagastā pamanīja vēl vienu plostu un pleznas. Arī šajā plostā agroplēvē bija iepakotas 40 000 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Abos gadījumos par kontrabandu lielā apmērā sākti divi kriminālprocesi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu