Rosina sākt kriminālvajāšanu pret jaunieti par mobilā telefona nolaupīšanu Liepājā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Policija rosinājusi sākt kriminālvajāšanu pret jaunieti par mobilā telefona nolaupīšanu Liepājā, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada 11.februārī VP saņemts iesniegums, ka dažas dienas iepriekš, 9.februārī, Liepājā, Liedaga ielā, nepilngadīgam jaunietim, piedraudot ar vardarbību, tika nolaupīts mobilais telefons. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu jaunieti.

Kā norāda Šeršņova, jaunietis ar cietušo ir pazīstami un abi iepriekš figurējuši kriminālprocesā par laupīšanu. 9.februārī vecākais no jauniešiem, piedraudot ar vardarbību jaunākajam, atņēmis mobilo telefonu. Vēlāk mobilo telefonu ar citas personas starpniecību nodeva lombardā. VP Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas mobilo telefonu atguva un atdeva to cietušajam.

Aizdomās turētajam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevuši krimināllietas materiālus tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana), soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu