Divi Japānas kosmosa tūristi atgriezušies uz Zemes

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Divi Japānas kosmosa tūristi pirmdien pēc 12 izplatījumā pavadītām dienām atgriezušies uz Zemes.

Krievijas kosmosa kuģa "Sojuz MS-20" nolaišanās aparāts, kurā atradās japāņi Jusaku Maedzava un Jodzo Hirano, kā arī Krievijas kosmonauts Aleksandrs Misurkins, piezemējās Kazahstānas stepē, bija redzams Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" tiešajā translācijā.

Visi trīs jūtas labi, paziņoja "Roskosmos".

Jau vēstīts, ka Maedzava, Hirano un Misurkins no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā ar "Sojuz MS-20" devās uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) 8.decembrī.

46 gadus vecais Maedzava ir uzņēmējs, modes preču interneta tirdzniecības kompānijas "Zozo" dibinātājs un 14. bagātākais cilvēks Japānā. Savukārt Hirano ir producents uzņēmumā "Space Today", un viņa uzdevums bija atspoguļot Maedzavas lidojumu videoreportāžās Maedzavas kanālā vietnē "YouTube". Skatītāji varēja redzēt, kā Maedzava bezsvara apstākļos dzer tēju, tīra zobus, guļ un dara citas vienkāršas lietas.

Maedzava un Hirano bija pirmie tūristi SKS kopš 2009.gada, kas par savu ceļojumu maksāja paši. Ceļojuma cena netiek atklāta.

Turklāt Maedzava jau rezervējis lidojumu apkārt Mēnesim ASV uzņēmēja Īlona Maska kosmosa kuģī "Starship", kas tiek plānots 2023.gadā. Šajā lidojumā viņam pievienosies astoņi konkursa uzvarētāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu