Darba inspekcija sākusi izmeklēšanu saistībā ar "Lido" darbinieces traģisko nāvi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar AS "Lido" restorāna "Vērmanītis" kravas liftā 16.decembrī bojāgājušo trauku mazgātāju Valsts darba inspekcija (VDI) ir sākusi notikušā letālā nelaimes gadījuma izmeklēšanu.

Inspekcijā norāda, ka pašlaik notiek pierādījumu vākšana, līdz ar to plašāku komentāru patlaban VDI nevar sniegt.

Jautāta, vai uzņēmumā ir kas sīkāk zināms par notikušā apstākļiem, "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa norādīja, ka pašreiz policija veic izmeklēšanu un skaidro notikušā apstākļus. "Kamēr tā savu darbu nav beigusi, plašākus komentārus nevaram sniegt," teica Auziņa.

Jau ziņots, ka 16.decembrī restorānā kravas liftā gājusi bojā trauku mazgātāja. "Lido" padomes priekšsēdētāja vietnieks un līdzīpašnieks Gunārs Ķirsons aģentūrai LETA atzina, ka tas uzņēmumam ir "Dieva dots pārbaudījums" vēl detalizētāk pārliecināties par visiem darba drošības aspektiem uzņēmumā.

"Trauku mazgātājai šī bija otrā darba diena. Iepriekšējā dienā viņa iepazinās ar darba drošības noteikumiem, kas ir redzams uzņēmuma videoierakstā, taču viņa nebija parakstījusies par darba drošības instruktāžu. Tas ir pilnīgi neiedomājami un neizskaidrojami, kādēļ cilvēks nolēma ielīst kravas liftā un tika saspiests līdz nāvei," sacīja Ķirsons.

Ēdināšanas uzņēmuma "Lido" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 29,687 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 47,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna zaudējumi pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,244 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus pati kompānija "Lido" pērn strādāja ar 25,94 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,7% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 21,4% un bija 2,005 miljoni eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu