Geraints Tomass paraksta jaunu līgumu ar "Ineos Grenadiers"

CopyDraugiem X Whatsapp
Geraints Tomass
Geraints Tomass Foto: AP/Scanpix

Bijušais "Tour de France" uzvarētājs Lielbritānijas šosejas riteņbraucējs Geraints Tomass parakstījis jaunu divu gadu līgumu ar "Ineos Grenadiers" komandu, pirmdien paziņoja Lielbritānijā bāzētā riteņbraukšanas komanda.

35 gadus vecais velsietis, kurš komandā, iepriekš zināmā ar nosaukumu "Team Sky", brauc kopš vienības pirmās sezonas 2010.gadā, pēdējās divas nedēļas ir pavadījis pirmssezonas nometnē Maljorkā, gatavojoties savai 16. sezonai profesionālajā riteņbraukšanā.

2018. gada "Tour de France" uzvarētājs, kurš pagājušogad šo sacensību laikā izmežģīja plecu, apgalvo, ka joprojām ir tikpat apņēmīgs braukt ātri.

"Esmu sajūsmā par manas karjeras pēdējiem gadiem komandā," viņš teica. "Būs interesanti - tas ir galvenais."

"Cilvēki man nemitīgi jautā, kāda būs mana loma, un, protams, es vēlos turpināt uzvarēt, taču būt uzvarošas komandas daļai un teicami pavadīt laiku kopā ar dažiem no saviem labākajiem biedriem ir tikpat svarīgi. Un, lai to izdarītu, man jābūt savā labākajā formā," saka riteņbraucējs.

"Geraints ir bijis kopā ar mums kopš paša sākuma. Viņš ir uzvarējis lielākajās sacīkstēs, palīdzējis jaunākajiem braucējiem, bijis izcils sporta vēstnieks un visu laiku palīdzējis iedvesmot neskaitāmus cilvēkus sēsties uz saviem velosipēdiem, " piebilst "Ineos Grenadiers" komandas direktora vietnieks Rods Elingvorts. "Mēs zinām, un viņš zina, ka daudz kas vēl ir priekšā. Viņš ir izsalcis pēc vēl citiem panākumiem augstākajā līmenī."

Bez trim uzvarām "Tour de France" posmos Tomasa kontā ir arī uzvaras tādos velobraucienos kā Parīze - Nīca (2016.), "Criterium du Dauphine" (2018.) un Romandijas tūre (2021.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu