Visas Latvijas publiskās bibliotēkas saņems Latvijas valsts simtgadei veltītu izdevumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Noslēdzoties Latvijas valsts simtgades programmai, Kultūras ministrijas (KM) Latvijas valsts simtgades biroja komanda sagatavojusi izdevumu "Latvijas valsts simtgade: pašu radīts un radāms stāsts", kas ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) starpniecību drukātā versijā nokļūs visās 764 publiskajās bibliotēkās Latvijā.

Kā informēja KM Latvijas valsts simtgades biroja pārstāve Inga Bika, grāmata "Latvijas valsts simtgade: pašu radīts un radāms stāsts" ir pieejama drukātā un elektroniskā formātā. Tajā izstāstīts stāsts par Latvijas valsts simtgades programmas norisi Latvijā un pasaulē, aptverot piecu gadu ciklu no 2017. līdz 2021.gadam. Izdevumā iekļauta informācija par Latvijas valsts simtgades svinību idejas tapšanu, organizatorisko struktūru un koncepciju, kā arī apskatīti programmas atslēgas notikumi un iniciatīvas un izceltas simtgades svinību ietvaros radītās paliekošās vērtības.

KM Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja pienākumu izpildītāja Ilze Tormane-Kļaviņa norādīja, ka, gatavojot valsts simtgades programmas noslēguma ziņojumu, tika apkopots notikušais, pārskatot dokumentus, mājaslapas, informatīvos materiālus, publikācijas.

"Lai sniegtu lasītājam draudzīgu ieskatu par šo nozīmīgo notikumu, izveidota grāmata, kas noderēs gan siltām atmiņām vai pētnieciskos darbus rakstot, gan nākamos apaļos valsts svētkus svinot un ikdienā turpinot veidot mūsu valsti.

Grāmata ir paldies ikvienam, kurš pielicis roku Latvijas valsts pirmās simtgades svinēšanā,"

pauda Tormane-Kļaviņa.

2021.gada 17.decembrī Latvijas valsts simtgades biroja komanda grāmatu "Latvijas valsts simtgade: pašu radīts un radāms stāsts" uzdāvināja LNC ievietošanai Tautas grāmatu plauktā. Tāpat ar LNB starpniecību jau šogad izdevums drukātā versijā uzsācis ceļu uz vairākiem Latvijas reģioniem un 2022.gada sākumā nokļūs visu publisko bibliotēku krājumos un būs pieejams ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Grāmata "Latvijas valsts simtgade: pašu radīts un radāms stāsts" nodrukāta ierobežotā skaitā un nebūs pieejama tirdzniecībā, tā paredzēta tikai bezmaksas pieejai bibliotēkās. Savukārt izdevuma elektroniskā versija pie lasītājiem nonāca Latvijas 103.dzimšanas dienā un pieejama Latvijas valsts simtgades digitālajā platformā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu