Kronbergs ieņem ZM valsts sekretāra amatu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs piedalās preses konferencē, kurā tieslietu un iekšlietu ministri paraksta sadarbības memorandu, lai efektivizētu informācijas apmaiņu starp institūcijām.
Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs piedalās preses konferencē, kurā tieslietu un iekšlietu ministri paraksta sadarbības memorandu, lai efektivizētu informācijas apmaiņu starp institūcijām. Foto: Ieva Makare/LETA

Ministru kabinets otrdien par Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāru iecēla līdzšinējo Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāru Raivi Kronbergu.

Paredzams, ka viņš jaunajā amatā stāsies 3.janvārī, aizstājot ilggadējo ZM valsts sekretāri Daci Lucauu. Viņa šajā amatā bijusi kopš 2007.gada. Lucaua dosies pensijā.

Kronbergs norādīja, ka, neskatoties uz visiem jaunu amatu piedāvājumiem, kurus līdz šim saņēmis gan no valsts, gan privātā sektora pārstāvjiem, viņš ir valsts pārvaldes patriots. ZM valsts sekretāra amata piedāvājumā Kronbergs saskatījis jaunas iespējas realizēt tieši ZM svarīgus mērķus nākamajos plānošanas periodos, izmantojot savu pieredzi tieslietu jomā Latvijā un zināšanas un lietišķos kontaktus ES institūcijās.

Kronberga mērķis ZM valsts sekretāra amatā būšot meklēt inovatīvus veidus, kā mazināt liekus darbus un birokrātiju, kā arī jēgpilni īstenot ZM nozaru mērķus.

Iepriekš tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) bija plānojis Kronbergam uzticēt Patentu valdes vadītāja pienākumi, tomēr tas nav ierēdņa amats, tādēļ rotācija nevarēja notikt.

ZM norāda, ka Kronberga pieredze noderēs, ministrijai ieviešot praksē Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģisko plānu 2023.-2027.gadam - vidēja termiņa politikas plānošanas dokumentu, kas nosaka atbalsta prioritātes un atbalsta instrumentus lauksaimniecības un lauku attīstības jomā.

Kronbergs ieguvis profesionālo maģistra grādu un profesionālo bakalaura grādu tiesību zinātnēs biznesa augstskolas "Turība" Juridiskajā fakultātē un bakalaura grādu Liepājas Pedagoģijas akadēmijas Sociālo zinātņu fakultātē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu