BMW iesūdzēts tiesā glāžu turētāju dizaina dēļ (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW X7 Dark Shadow Edition
BMW X7 Dark Shadow Edition Foto: BMW

Amerikā pret BMW sākta tiesas prāva, kuras ierosinātāji apgalvo, ka nepārdomāta glāžu turētāju dizaina dēļ var nejauši izsprāgt drošības gaisa spilveni.

Pret BMW ierosināta tiesas prāva saistībā ae apvidus automobiļa X7 glāžu turētājiem. Autoražotājs tika iesūdzēts tiesā, jo šķidrums, kas izlijis glāzes turētāja rajonā, var izplūst caur spraugām viduskonsolē un radīt elektrisku īssavienojumu gaisa spilvenu kontroles modulī, kurš atrodas tieši zem glāžu turētājiem. Ierosinātajā tiesas prāvā norādīts, ka rezultātā iespējami bojājumi, kas var izraisīt drošības spilvenu negaidītu uzpūšanos, savukārt remonta izmaksas var izmaksāt tūkstošiem dolāru. Turklāt ražotāja sniegtā garantija šādos gadījumos nedarbojas, vēsta The Drive.

BMW X7 glāžu turētāji
BMW X7 glāžu turētāji Foto: BMW

Sākotnējā sūdzība tika iesniegta pagājušajā nedēļā ASV apgabaltiesā Orindžas apgabalā, Kalifornijā. Tā pamatā attiecināta uz 2020. gada X7 modeli M50i, taču nav izslēdzama varbūtība, ka arī citos modeļos ir līdzīgas problēmas. Prasības iesniedzēji uzskata, ka glāžu turētāji "nav pareizi izstrādāti, lai turētu krūzes, kas piepildītas ar šķidrumu, un tad, kad uz tiem kaut kas uzlīst, SRS vadības moduļa vadi, kas atrodas tieši zem krūzes turētāja, kļūst slapji un tiek bojāti".

Prasībā vēl bez tās iesniedzēja personīgās pieredzes uzskaitīti arī citi gadījumi, par kuriem runāts tīmekļa vietnes Bimmerpost sadaļā X7. Vairākos ļaudis pauž bažas par glāžu turētājiem, kas vienā gadījumā bijuši arī ar apsildes un dzesēšanas funkciju, - pēc šķidruma izlīšanas instrumentu panelī parādījies brīdinājums "restraint system failure", ko varētu tulkot kā "drošības sistēmas atteikums".

BMW X7
BMW X7 Foto: BMW

Tiesā iesniegtajos dokumentos minēts arī gadījums no 2021. gada vasaras, kad kādam X7 lietotājam pēc šķidruma izliešanas parādījušies brīdinājumi par kļūmēm vadītāja sēdvietas un aizmugurējā sēdekļa drošības sistēmās. Auto tika nogādāts remontā, taču BMW atteicās veikt remontu garantijas ietvaros, jo uzskata, ka vainojams nav glāžu turētāju defekts un bojājumi notikuši ārēju apstākļu ietekmē. Tiesa gan, jaunākajā tiesas prāvā minēti arī gadījumi, kad ražotājs pēc klienta ilgstošas sarakstes ar BMW North America tomēr nolēmis segt remonta izdevumus. 

Ziņu par to, ka kāds būtu cietis no gaisa spilvena, kurš nostrādājis glāžu turētāju konstrukcijas trūkumu dēļ, nav.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu