Pašlaik tiešu draudu Latvijai nav, uzsver Pabriks (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Neskatoties uz norisēm pie Ukrainas robežas un Krievijas agresīvo retoriku, pašlaik tiešu draudu Latvijai nav, šādu viedokli intervijā TV3 pauda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pēc Pabrika vārdiem, pašlaik iespējams tikai minēt, vai eskalēsies bruņotas sadursmes uz Ukrainas un Krievijas robežas. Ja karadarbība tomēr būs, pēc politiķa domām, tā uzreiz tieši neskars Baltijas reģionu.

Ministrs atzina, ka Ukraina pašlaik lielā mērā aizstāv mūsu intereses, aizstāvot tiesības uz savu valsti un iespējām brīvi pieņemt lēmumus.

Politiķis atzīmēja, ka Krievijas valdošā režīma retorikā redzamas provokācijas arī pret mums. Pabrikam nav skaidrs, kā Krievijas prezidents Vladimirs Putins un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu grasās iziet no šīs pašlaik izvērstās retorikas, attiecīgi zināmi eskalācijas riski pastāvot.

Pabriks uzsvēra, ka Latvija negrasās riskēt un aizsardzības resors gatavojas arī sliktākajam scenārijam. Ministrs devis uzdevumu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī svētku laikā būt vairāk gataviem potenciāliem drošības riskiem.

Pabriks pašlaik nepieļauj Latvijas karavīru sūtīšanu uz Ukrainu.

Savukārt ministrs pieļauj, ka, turpinoties Krievijas agresīvajai rīcībai, varētu tikt palielināta NATO sabiedroto klātbūtne Latvijā un reģionā kopumā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu