Atklāta Strēlnieku ielas vēsturiskās pērles renovētā fasāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

SIA ”Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) kopīgi ar Rīgas domi noslēdza šogad renovēto ēku ciklu, svinīgi atklājot ceturto namu – Strēlnieku ielas 1B vēsturisko pērli. Nams piedzīvojis būtiskas pārmaiņas, sākot ar fasādes renovācijas darbiem, līdz ar ēkas pilnīgu izgaismošanu, kas to tagad iekļauj pārējo namu ansamblī Strēlnieku ielā, Rīgas Klusajā centrā, informē ”Rīgas namu pārvaldnieks”.

Ēkas būvprojekts izstrādāts 1912. gadā, bet, sākot renovācijas procesu, fasādē bija iespējams saglabāt līdz pat pusei no vēsturiskajiem smalki profilētajiem vērtīgajiem koka logiem. Visu fasādes virsmu klāj grafīta krāsas apmetums ar nelielu faktūru. Fasādē saglabājušās arhitektoniskās detaļas – dzegas, dekoratīvās joslas, profilēti koka stabi starp logu rāmjiem, erkers. Strēlnieku ielas 1B nama renovāciju veica SIA “Fasāde PRO”, savukārt ēkas fasādes renovācijas tehnisko dokumentāciju izstrādāja SIA „ER.ARCH”. Lai īstenotu projektu, RNP piesaistīja papildu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu gandrīz 19 tūkst. EUR apmērā remontdarbu veikšanai. Savukārt projekta kopējās izmaksas ir ap 52 tūkst. EUR.

“Esmu gandarīts, ka šogad paveikta kopumā jau četru jūgendstila ēku renovācija. Katrs objekts ir īpašs un neatkārtojams. Lai atjaunotu šādus vēsturiski nozīmīgus namus, ir jāpiesaista labākie nozares speciālisti un aktīvi jāsadarbojas ar mājas iedzīvotājiem. Šogad paveiktais pierāda, ka "Rīgas namu pārvaldnieks" saviem klientiem spēj sniegt šādu pakalpojumu augstākajā līmenī,” teic Ronalds Neimanis, RNP valdes priekšsēdētājs.

Foto: Publicitātes foto

Mārtiņš Staķis, Rīgas domes priekšsēdētājs: “Rīgas namu pārvaldnieka paveiktais šajā gadā apliecina – atbalsts kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai palīdz, lai veiktu sarežģītas ēku renovācijas un iedzīvotāji varētu veiksmīgi piedalīties savu māju apsaimniekošanā. Novēlu mums visiem, lai šādi nami Rīgā būtu arvien vairāk.”

Par godu nama renovācijas svētkiem, uz ēkas fasādes izveidota instalācija “Gaismas atslēgas”, kas visiem rīdziniekiem un viesiem būs apskatāma līdz 26.decembrim, Otrajiem Ziemassvētkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu