Eklstouns asi kritizē Hamiltona un Mercedes nespēju pieņemt zaudēto čempionātu (4)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Bērnijs Eklstouns un Lūiss Hamiltons
Bērnijs Eklstouns un Lūiss Hamiltons Foto: AP/Scanpix

Kritiski par "Mercedes" mēģinājumiem "atkarot" Maksa Verstapena nesen izcīnīto Pirmās formulas (F-1) čempiona titulu izteicies bijušais F-1 boss Bērnijs Eklstouns.

F-1 sezonas pēdējās sacensības pēdējā aplī čempiona titulu Luisam Hamiltonam no rokām izrāva Makss Verstapens. Uzreiz pēc sacīkstes "Mercedes" vienība ar vairākiem protestiem vērsās pie tiesnešiem, lai tituls nīderlandiešu pilotam tomēr tiktu atņemts. Tiesneši gan nelēma par labu "Mercedes" vienībai, tāpēc tā grasījās iesniegt apelāciju par šiem lēmumiem. Dažas dienas vēlāk gan komanda no plāniem atteicās un Verstapena tituls vairs nebija apdraudēts.

Bijušais F-1 priekšnieks Eklstouns sarunā ar "Sky Sports" kritiski izteicās par "Mercedes" izmisīgajiem mēģinājumiem izmainīt čempionāta iznākumu.

"Ja padomājam par notikušo nedaudz rūpīgāk, pirmajā aplī Hamiltons izbrauca no trases, atgriezās tajā, kamēr Verstapens neko neizdarīja nepareizi. Luiss par to netika sodīts, līdz ar to viņam nevajadzētu pārlieku daudz sūdzēties," sacīja Eklstouns.

"Es domāju, ka apelācijas iesniegšana būtu sliktākais, ko "Mercedes" varētu izdarīt. Izskatītos, ka viņi nemāk zaudēt," "Mercedes" lēmumu iesniegt apelāciju par tiesnešu pieņemto lēmumu kritizēja bijušais F-1 priekšnieks.

Pēc sacīkstēm netrūka fanu un žurnālistu, kuri norādīja, ka Verstapens titulu nav pelnījis, jo Hamiltons tika "apzagts". Arī šādiem apgalvojumiem Eklstouns nepiekrīt: "Pilnīgas un absolūtas muļķības!"

Pats Hamiltons pēc sacīkstēm norādīja, ka tiesnešu lēmumi tika manipulēti. Tam, protams, nepiekrita Eklstouns: "Es gribētu zināt, kurš ir tik attapīgs un veica šo manipulāciju. Notikušais vienkārši bija apstākļu sakritība, ar ko noslēdzās lieliska sezona. Es esmu pārliecināts, ka visi šo čempionātu vēroja ar lielāko prieku."

Eklstouns arī sacīja, ka abi piloti šosezon demonstrēja visaugstāko līmeni un, viņaprāt, Verstapena uzvara sportam nākusi tikai par labu: "Verstapens uzvarēja godīgā ceļā. Es domāju, ka cilvēki virsotnē grib redzēt citu seju."

"Es biju priecīgs, ka Luiss neizcīnīja astoto titulu. Negribu, lai kāds gāž Šūmahera rekordu," nobeigumā noteica Eklstouns.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu