F-1 čempions Verstapens atklāj iemeslu, kāpēc karjeru būtu gatavs noslēgt jau rīt

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) nesen kronētais pasaules čempions Makss Verstapens sarunā ar "Ziggo Sports" atklājis, kādā situācijā viņš bez kavēšanās noslēgtu pilota gaitas.

F-1 pilota un viņa sacīkšu inženiera attiecības allaž ir īpašas. Tieši sacīkšu inženieris ir persona, kas visa brauciena garumā pilotam nodot nepieciešamo informāciju. Tāpēc šo abu personāžu veiksmīga savstarpējā sadarbība lielā mērā ir panākumu atslēga.

Verstapens nesenajā intervijā atklāja, ka bez sava sacīkšu inženiera Džanpjero Lambiase jeb "GP" klātbūtnes viņš karjeru neturpinātu:

"Es viņam jau esmu teicis, ka strādāšu tikai ar viņu. Ja beidz viņš, pārstāju arī es."

"Protams, reizēm viens pret otru mēdzam būt strikti, bet es to gribu. Kad es uzvedos kā kretīns, viņam to man ir jāpasaka un otrādi. Es viņam to allaž esmu atgādinājis," sacīja Verstapens.

Jaunais F-1 čempions arī atklāja, ka pēdējo gadu laikā viņa komunikācija ar Labiase esot ļoti augstā līmenī. Tāpat viņš izcēla sava sacīkšu inženiera spēju allaž saglabāt mieru.

"Es ļoti cienu to, kā viņš spēj saglabāt mieru. Kad tu esi mašīnā, tavs asinsspiediens paaugstinās un tu izjūti spiedienu. Reizēm ir brīži, kad tu pacel savu balsi. Ja otrā pusē būs cilvēks, kurš dara to pašu, var izcelties strīds, kas sacīkšu laikā nav labi," norādīja nīderlandietis.

Lambiase ir bijis Verstapena sacīkšu inženieris kopš 2016. gada, kad nīderlandiešu pilots pievienojās "Red Bull" komandai.

Iepriekš viņš "Red Bull" rindās strādāja kopā ar krievu pilotu Daņilu Kvjatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu