Raidījums: Jēkabpils autobusa šoferis tumsā un aukstumā izsēdina astoņus bērnus (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jēkabpils pusē - Salas pagastā - autobusa šoferis tumsā un aukstumā neparedzēti izsēdina pasažierus, kuru vidū bija arī astoņi bērni, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV)  raidījums "4.studija".

Incidents noticis ap pulksten 16.30. Skolēniem, kā ziņo raidījums, bija jābrauc no Salas pagasta uz mājām Sunākstē, bet slidenā ceļa dēļ autobuss nevarēja uzbraukt kalnā. Tā vietā, kā ziņo LTV, autobusa šoferis aizveda bērnus atpakaļ uz pieturu, kur tie bija iekāpuši, pateica, lai zvana vecākiem, ka viņi var braukt bērniem pakaļ, un pats aizbrauca prom.

Naudu par nenotikušo braucienu viņš neatdeva. Biļete vienā virzienā maksā 1,05 eiro.

LTV paskaidro, ka 21 kilometru attālā Salas vidusskola ir Sunākstes pagasta bērniem vistuvākā skola. Tā kā skola atrodas citā novadā, pašvaldības organizētā skolēnu autobusa pakalpojumi bērniem nav pieejami, tāpēc viņiem jābrauc ar satiksmes autobusu, ko nodrošina “Jēkabpils autobusu parks”.

“Šoferis nav pārliecinājies, vai bērni var sazvanīt vecākus, vai vispār visiem ir telefons, lai varētu sazināties ar vecākiem. Viņš teica: kalnā netieku, zvaniet vecākiem, lai brauc pakaļ! Viss. Man bērns atbildēja, ka viņš nav pat no sākuma sapratis, kāpēc ir jākāpj ārā. Kāpa visi, viņš arī kāpa,” raidījumam stāstīja otrklasnieka mamma Kristīne. Viņa apgalvo, ka “Jēkabpils autobusu parks" par šo situāciju nav atvainojies.

“Tas akmens autobusa vadītāja lauciņā ir droši vien tas, ka viņš nepārliecinājās. Viņš gan runāja par to, ka viņš esot pateicis, ka autobuss tālāk nevar braukt, esot aicinājis bērnus sazināties ar vecākiem, bet viņš nepārliecinājās, vai bērni to izdarīja,” LTV norādīja Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone.

Autotransporta direkcija solījusi atkārtoti pārvadātājiem atgādināt par to, kā jārīkojas, ja runa ir par bērnu drošību sabiedriskajā transportā. Kā raidījumam atklāja Plone, Autotransporta direkcija šogad ir saņēmusi septiņas sūdzības par sabiedriskā transporta vadītāju rīcību situācijās, kur iesaistīti bērni.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu