Rīgā darbu sāk gastronomisks projekts “Winter Food Art Gallery”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Vīksna

“Winter Food Art Gallery” ir vieta, kur ziemas garšas integrētas gastronomiskās instalācijās. Katra no instalācijām vēstī par ārējo apstākļu ietekmi ziemīgās noskaņās. Pārmaiņas ir klātesošas. Lai arī tās rada bažas, tomēr tajā pašā laikā tas ir ceļš uz pilnveidošanos un jaunas pieredzes gūšanu.

Galerijā ir iespēja redzēt, sajust, izbaudīt apstākļu maiņu, transformācijas caur neparastu garšas ceļojumu. Tas pēta un izzina vēsturiskos ziemas garšu paradumus garšu niansēs, kā arī vienlaicīgi dāvā iespēju garšu pasauli izzināt pavisam jaunā, inovatīvā veidā.

Foto: Jānis Vīksna
Foto: Jānis Vīksna

Audio gida - ZIEMAS pavadībā - apmeklētāji dodas garšu piedzīvojumā, iepazīstot 10 dažādas ziemas Food Art instalācijas, kuras pavada gan speciāli veidotas mūzikas kompozīcijas miksētas ar politiķu tekstiem, laikmetīga dzeja, kā arī vēsturiski fakti par ziemas parādībām un norisēm.

Smarža, garša, tauste - maņas, caur kurām gūstam patvērumu drošībā. Tās kalpo kā pieturas punkti tradīcijām, bet tajā pašā laikā nes jaunu informāciju. Tas sasaucas ar mūsdienu realitāti.

Foto: Jānis Vīksna
Foto: Jānis Vīksna
Foto: Jānis Vīksna

Galerijas veidotāji Gundega Skudriņa un Mārcis Ziemiņš uzsver: “Katra apstākļu maiņa veido savu vēsturisko nospiedumu. Tas izpaužas vistiešākajā veidā un skar visdažādākās jomas, tajā skaitā mūsu paradumu maiņu, ko būtiski ietekmē visdažādākie faktori. Arī garšu un maņu ceļojums maina frekvenci.

Mums svarīgi saglabāt vēsturisko mantojumu, taču iet līdzi laikam, piedāvājot jaunu, progresīvu redzējumu, kas atbilst pasaules tendencēm un gastronomiskā ceļa virzībai. Tā, kā bija, tā vairs nebūs. Tā, kā ir, to vienmēr var mainīt. Un mūsu uzdevums ir piedāvāt apmeklētājiem paplašināt savu horizontu garšu pasaulē, pie reizes iedziļinoties un runājot par būtisko, raugoties no cita skatu punkta, izmantojot mākslinieciskus izteiksmes līdzekļus.”

“Tehnoloģijas, māksla un kultūra ir jomas, kas mijiedarbojoties viena otru ietekmē, papildina un veido. Inovatīvi un līdz šim neierasti risinājumi ļauj mums uz lietām paskatīties no pavisam cita skatu punkta. Caur dažādu ierīču, audio un video, kā arī gastronomisko pieredzi, projekts ļauj piedzīvot vēl nebijušu tehnoloģiju un kultūras sinerģiju,” stāsta Līga Bite, Samsung korporatīvās komunikācijas vadītāja Baltijas valstīs.

Galerijas adrese: Lofts & Rosegold, Strēlnieku ielā 8, Rīgā.

Detalizētāka informācija, sazinoties e-pastā skudrasmetropolera@gmail.com

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu