TVNET gada albums. 9. Kurts

Jānis Žilde
, Kritiķis, galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Kurts
Kurts Foto: publicitātes

Lai arī koncertdzīve uz īsu brīdi atdzīvojās tikai vasarā, tāpat saskaroties ar dažādiem ierobežojumiem, arī šis gads Latvijā pagāja Covid-19 pandēmijas zīmē, kurā viens izbīļa vilnis nomainīja citu. Šādos neierastos apstākļos mūziķiem daudz vairāk laika atkal atlika jaunu vai atliktu ideju realizēšanai, dziesmu sacerēšanai, darbam skaņu ierakstu studijā. Atskatāmies uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. 9. vieta - repera Kurta ieraksts "Laikā". Parīt - 8. vieta.

"Es esmu džokers šajā kavā," vienā no ilgi tapušā jaunā studijas albuma dziesmām deklamē pašmāju hiphopa žanra pionieris – reperis Kurts no apvienības "S’T’A". Ja kāršu komplektā ir tikai divi džokeri, tad katrs varam izdarīt savus secinājumus. Ja ne džokers, tad karalis šajā repa spēlē Kurts ir neapšaubāmi. 

Jaunais albums ir muzikāls ceļojums laikā, kurā skaņdarbu pēc skaņdarba klausītājs dodas no 2000. gada līdz mūsdienām. 

Īpaši spēcīgi šajā ierakstā ir vārdi, kas ar nobriedušu un precīzu Latvijas vidus dialektu (vidus dialekts ir latviešu literārās valodas pamatā) saslēdzas vienā skanīgā dūrē.

Gribētu izcelt dziesmu "Parāds", kas acīmredzami balstās kādos patiesos notikumus - kailsals, avārija, auto gaismas, izsists logs - klausītājs šeit ir kā notikušā liecinieks.  

Kurts "Laikā"
Kurts "Laikā" Foto: publicitātes

Albumā ar simbolisku nosaukumu kopumā iekļautas 11 Kurta dziesmas, kas tapušas 2021. gadā, un divi skiti. Līdzās Kurtam albumā dzirdami vairāki viesmākslinieki – mūziķis un producents Fakts (Jānis Šmēdiņš), kā arī divas uzlecošās hiphopa mūzikas zvaigznes –repere BDM un jaunais izpildītājs Amanito.

Noklausies albumu!

Albumā iekļauto dziesmu instrumentālo pavadījumu autori ir vairāki producenti, tostarp latviešu bītmeikeri Mark1 un Sakura 808, kā arī bītmeikeri no Krievijas, Vācijas, Kazahstānas, ASV u. c.

TVNET: Intervija ar Kurtu.

Video: Kurts "Šaubu nav".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu